«Βαβέλ» η διαχείριση της πανδημίας: «Χρονική μετάθεση των μέτρων» λέει ο Οικονόμου

Ανακοινώσεις «έρχονται και φεύγουν»...

Must Read

Έντονες αμφισβητήσεις εκφράζονται για τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία. Δεν απέχουν πολλές ώρες από την τελευταία, χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ίσχυαν από τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους, και ο Θάνος Πλεύρης «έριξε» νέα βόμβα για περιορισμούς που έρχονται πιο άμεσα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. «Δεν αποκλείεται επίσης να έχουμε εφαρμογή μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Οικονόμου: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών»

Τις εισηγήσεις των ειδικών τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως περιμένει η κυβέρνηση ώστε να προβεί σε νέες ανακοινώσεις: «Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και νομίζω ότι το μόνο που θα εισηγηθεί είναι η χρονική μετάθεση και όχι νέα μέτρα» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου συγκεκριμένα είπε ότι, «σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Οικονόμου. Και πρόσθεσε: «Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μα συνέπεια και υπευθυνότητα». Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

Για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι, «μέχρι να ανοίξουν θα έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας αλλά με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».

Για το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση με το πέρας του 7μηνου ο κ. Οικονόμου είπε ότι, «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την διάρκεια του πιστοποιητικού. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά όσον αφορά στην αναμνηστική δόση και αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας θα το δούμε».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This