Νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας

Απαράδεκτη ελληνική συμμετοχή σε ντοκιμαντέρ για τον EastMed, με πρώτο και καλύτερο τον Π. Ιωακειμίδη

Must Read

Στις πάντα φιλόξενες για τους «απόστολους του μαρασμού» συχνότητες του τουρκικού πρακτορείου TRT World φιλοξενήθηκε ο γνωστός για τις θέσεις του Παναγιώτης Ιωακειμίδης του ΕΛΙΑΜΕΠ, παρέα με τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλο και τον… γενικό διευθυντή της Greenpeace στην Ελλάδα Ν. Χαραλαμπίδη.

Ο λόγος για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον EastMed, με το όνομα The Pipe Dream (το όνειρο του αγωγού), το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από 10 ημέρες στο YouTube και στο οποίο η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή ως ήταν αναμενόμενο αναπαρήγαγε το σύνολο του αφηγήματος της Τουρκίας κατά του αγωγού.

Ως «ηχείο» της τουρκικής προπαγάνδας, που επί της ουσίας λέει ότι τίποτε «δεν προχωρά» χωρίς την Τουρκία, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ να επαναλαμβάνει τα γνωστά επιχειρήματα του ΕΛΙΑΜΕΠ περί ανάγκης δημιουργίας ενός «καθεστώτος συνεργασίας» στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαραλαμπίδης της Greenpeace καταφέρεται εναντίον της δημιουργίας του EastMed, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χώρος με το 2021 για «ορυκτά καύσιμα». Χρειαζόμαστε τέτοιον αγωγό, αναρωτιέται, πριν ο ίδιος δώσει την ηχηρή απάντηση «όχι»! Υποστηρίζει μάλιστα ότι ακόμη και εάν υπάρχει εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτή θα είναι μόνον για 10 χρόνια, κάνοντας λόγο για μια «απόφαση που δεν έχει νόημα από όπου και να την προσεγγίσεις».

Η δε παρουσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου δεν φαίνεται να έχει κανένα νόημα στο όλο ντοκιμαντέρ, καθώς, πέρα από το να υπενθυμίσει την επίσκεψη Ερντογάν το 2017 και να τονίσει την «πίστη» του στην ελληνοτουρκική φιλία και να προτείνει ξανά την προσφυγή στη Χάγη, δεν λέει ουσιαστικά τίποτε, παρά μόνον προσδίδει κύρος στην τουρκική προπαγάνδα.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ εργαλειοποιούνται δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και της πρώην συμβούλου του ύπατου αρμοστή της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι, η οποία τονίζει ότι EastMed θα φτιαχτεί μόνον αν συμμετέχει η Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This