Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι βουλευτές της ΝΔ όταν ο Γεραπετρίτης είπε «Θα ήμουν καλύτερα εκτός πολιτικής»…

Απίστευτες σκηνές!

Must Read

Μία πικρή και αυτοκριτική διαπίστωση έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή: ότι θα ήταν καλύτερα να βρισκόταν εκτός πολιτικής. Όμως ο υπουργός Επικρατείας δεν διευκολύνει τον πρωθυπουργό…

Το εντυπωσιακό πάντως ήταν ότι μόλις οι βουλευτές άκουσαν την πρόθεση του Γεραπετρίτη να φύγει εκτός πολιτικής, ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα!

Την ίδια ώρα το Μαξίμου έβαλε τον Γ. Γεραπετρίτη να μιλήσει στο κοινοβουλευτικό… ξημέρωμα, στις 9.30 το πρωί. Ποιον; Τον Γεραπετρίτη που ο πρωθυπουργός τον έβαζε να απαντά αντ’ αυτού στον Αλ. Τσίπρα ή να μιλά μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πριν τον Κ. Μητσοτάκης στις κορυφαίες συζητήσεις (όπως στον προϋπολογισμό). Απ’ τα ψη΄΄α στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα.

Επισημαίνεται ότι ο Γ, Γεραπετρίτης χαρακτήρισε εμμέσως ανεπάγγελτους τους βουλευτές. Συγκεκριμένα είπε: «θα ήμουν πολύ καλύτερα, όπως και να έχει το πράγμα, να βρισκόμουν και εκτός πολιτικής. Διότι, ξέρετε, μερικοί άνθρωποι από εδώ έχουν και ζωή έξω από την πολιτική. Θα μπορούσαν να βρίσκονται εκτός πολιτικής και να είναι εξίσου καλά». Υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν η μόνη φορά που οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν τον υπουργό τους!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν όταν ο Γ. Γεραπετρίτης μίλησε για ανεπάγγελτους πολιτικούς. «Τι είναι αυτά που λέτε; Προσβάλλετε τους βουλευτές!», φώναξε η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε: «αυτό που λέει είναι μομφή για τον πρωθυπουργό!».

Τι έλεγε με τον Φουρθιώτη

Υπενθυμίζεται πως σε ότι αφορά τα sms που αντάλλασσε με τον Φουρθιώτη ο Γ. Γεραπετρίτης ισχυρίσθηκε πως

-«τον Φουρθιώτη δεν τον έχω δει ποτέ, δεν έχω βγει ποτέ σε καμία εκπομπή του, δεν έχω δώσει συνέντευξη σε κανένα έντυπό του. Στον κ. Φουρθιώτη μιλάω στον πληθυντικό».

-«Έχω πράγματι επικοινωνήσει τρεις ή τέσσερις φορές με τον ίδιο τηλεφωνικά, βεβαίως πριν προκύψει το οποιοδήποτε θέμα παράνομης δράσης του».

-«Αυτή η κυβέρνηση βεβαίως και επικοινωνεί με τον οποιονδήποτε πολίτη έως ότου αυτός αποκτήσει οποιαδήποτε ιδιότητα υποδίκου». Ωστόσο πρόκειται για ψέμα αφού ο Φουρθιώτης κατηγορείτο ήδη για κακούργημα από την Τζούλια Αλεξανδράτου και η υπόθεση ήταν στο ακροατήριο.

-«Όταν οποιοσδήποτε υποβάλλει μία αναφορά, η οποία αποτελεί, όπως γνωρίζετε, συνταγματικό δικαίωμα, η αναφορά αυτή θα πρέπει να λάβει απάντηση. Και δεν θα πρέπει να λάβει μία επιλεκτική απάντηση, θα πρέπει να λάβει μία απάντηση επί της ουσίας» (…) «Και δεν γίνεται ποτέ εν κρυπτώ. Γίνεται πάντα διαφανώς. Εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω».

-Τα μηνύματα που δείχνει ο Φουρθιώτης «πρόκειται για προϊόντα εγκλήματος».

-«Η επικοινωνία ήταν δύο μηνύματα, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής, τα οποία το μεν ένα είναι ευχετήριο απαντητικό στον πληθυντικό, και το άλλο είναι απάντηση σε ένα αίτημα το οποίο υπεβλήθη και η απάντηση είναι αρνητική. Απορρίπτεται το αίτημα το οποίο ετέθη από τον κ. Φουρθιώτη και τον σταθμό του».

-«Ο κ. Φουρθιώτης στρέφεται εναντίον μας διότι το αίτημα το οποίο υπέβαλε και επί τη ευκαιρία του οποίου έλαβε την απάντηση από εμένα ήταν το αίτημα του σταθμού του να εκπέμπει από την πλατφόρμα DIGEA επειδή έχει άδεια στην Κύπρο, επικαλούμενος την κοινοτική οδηγία η οποία επρόκειτο να ενσωματωθεί. Το αίτημα αυτό απερρίφθη, μολονότι μέσα στην χώρο της Βουλής διατυπώθηκε επιφύλαξη από την αντιπολίτευση για το αν θα πρέπει να υιοθετηθεί η διάταξη αυτή. Ειδικώς η διάταξη αυτή δεν ενσωματώθηκε στο δίκαιο το δικό μας. Απερρίφθη το αίτημα».

Η απάντηση του Φουρθιώτη, ήρθε λίγο αργότερα και δημιούργησε νέο χάος στην κυβέρνηση: Ο Φουρθιώτης αποκαλύπτει νέα SMS – φωτιά αμέσως μετά την ομιλία Γεραπετρίτη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This