Ταχεία διολίσθηση στη βαρβαρότητα

Και η Ελληνίδα υπουργός «Πολιτισμού» τα βάζει με τους Ρώσους καλλιτέχνες…

Must Read

Οι ναζί έκαιγαν βιβλία και ανθρώπους. Απέδιδαν συλλογική ευθύνη σε λαούς, μειονότητες, κοινωνικές ομάδες. Δυστυχώς, το πνεύμα και οι εμμονές τους έχουν αρχίσει ξανά να στοιχειώνουν την Ευρώπη. Καθημερινά ακούγονται καταγγελίες για μεροληπτικές συμπεριφορές σε βάρος Ρώσων, επειδή έκαναν το έγκλημα να είναι… Ρώσοι. Η επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία Τατιάνα Μοσκάλκοβα κατήγγειλε σχετικά με αυτή την τάση, που αναπτύσσεται στη Γηραιά Ηπειρο, ότι «αποβλήθηκαν Ρώσοι φοιτητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λόγω της κατάστασης με την Ουκρανία».

Στο λίκνο της δημοκρατίας, στην πολύπαθη πατρίδα μας, υπάρχει κυβέρνηση που όχι μόνο ασκεί λογοκρισία και ενοχοποιεί συλλογικά λαούς, αλλά εφαρμόζει τις απολυταρχικές ιδέες της και… αναδρομικά. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, που θα την ακολουθεί για πολύ καιρό μετά το πέρασμά της από την πολιτική, ενημέρωσε τους Ελληνες ότι έδωσε οδηγίες «να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς».

Επίσης, από την ίδια ανακοίνωση της υπουργού «Πολιτισμού» (μια λέξη -«πολιτισμός- που μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκλαμβάνεται πλέον, όταν προσδιορίζει το αντικείμενο του υπουργείου), το ελληνικό κοινό έμαθε ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Οπερας, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, «ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης “Η Λίμνη των Κύκνων”, στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».

Η Λίνα Μενδώνη, αφού τσιμέντωσε την Ακρόπολη, εντόπισε τον απόλυτο εχθρό στο πρόσωπο του δημιουργού της «Λίμνης των Κύκνων» Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι και ακύρωσε την παράσταση με το έργο του. Θα μπορούσε να ήταν και αστείο, αν δεν ήταν τερατώδες…
Και το κερασάκι στη δηλητηριασμένη τούρτα της λογοκριτικής καμπάνιας της κυρίας Μενδώνη: Ο χώρος στη Ρωσία, όπου η πολιτική Πούτιν αντιμετωπίζεται με τη μικρότερη δυνατή ευμένεια ή με ανοιχτή εχθρότητα, είναι ο καλλιτεχνικός. Και η Ελληνίδα υπουργός «Πολιτισμού» τα βάζει με τους Ρώσους καλλιτέχνες…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This