Yeni Safak: Αφερέγγυος ο Μητσοτάκης

Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης είπε, ‘ας μην εμπλέκουμε τρίτους’, αλλά πήγε και μίλησε για το θέμα στις ΗΠΑ»

Must Read

Με τίτλο «Ο Μητσοτάκης έμεινε από φερεγγυότητα (σ.σ. και όχι από… πίστωση όπως μεταφράστηκε από πολλούς): Είπε «Ας μην εμπλέκουμε τρίτους», η εφημερίδα-φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν μεταφέρει την ενόχληση του Τούρκου Προέδρου για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σε ένα δημοσίευμα προφανώς για… εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία.

Γιατί άλλο σκοπό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το άρθρο με τις «πληροφορίες» της Yeni Safak, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, δεν ψέλλισε καν τη λέξη «Τουρκία».

Παρόλα αυτά, γράφουν οι Τούρκοι:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που παραπονέθηκε στις ΗΠΑ για την Τουρκία και ζήτησε να μην πουλήσει τα F-16, εξάντλησε όλη του την φερεγγυότητα. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε στην τελευταία συνεδρίαση του AK Party, ‘ο Μητσοτάκης είπε, ‘Ας μην εμπλέκουμε τρίτους’, αλλά πήγε και μίλησε για το θέμα στις ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε να έχουμε διαπραγματευτεί τη στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά τώρα πρέπει να την αξιολογήσουμε’. Πρέπει να αναθεωρήσουμε το ζήτημα της στρατηγικής συνεργασίας και εταιρικής σχέσης».

Η Yeni Safak αναφέρεται και στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, μετά την οποία, όπως γράφει, «υπήρχε η ελπίδα ότι θα ξεκινούσε μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών». Αλλά σύμφωνα με τους Τούρκους:

«Ωστόσο, μετά από λίγο, αφού ελληνικά αεροσκάφη άρχισαν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο Μητσοτάκης δήλωσε τελικά ότι ‘δεν θα δεχτούν ποτέ λύση δύο κρατών στο νησί της Κύπρου’ και το αίτημά του προς το αμερικανικό Κογκρέσο να επανεξετάσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στις πιθανές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, έβαλε τέλος στην ανοιξιάτικη διάθεση στις διμερείς σχέσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This