Μανία καταδίωξης από τον Ακάρ: «Η Αθήνα κάτι ετοιμάζει εναντίον της Άγκυρας»!

Στις 15 Αυγούστου ξεκινούν οι συνομιλίες Τουρκίας-ΗΠΑ για τα F-16

Must Read

Με βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ότι… κάτι ετοιμάζει εναντίον της Τουρκίας, λόγω της αύξησης του μπάτζετ στον αμυντικό προϋπολογισμό της.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μάλιστα προειδοποίησε ότι αυτό «δεν θα είναι αρκετό κόντρα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις» και πρόσθεσε το εξοργιστικά προκλητικό ότι «η Τουρκία δεν είναι ποτέ απειλή για τους συμμάχους της … Τα ζητήματα με την Ελλάδα δεν πρέπει να αντανακλούν τις σχέσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μαζί μας»!

Για να συμπληρώσει στον οχετό κατά της χώρας μας και τη μοιρασιά του Αιγαίου:

«Λέμε ας επικρατήσει η ειρήνη και η σταθερότητα, ας κάνουμε το Αιγαίο πέλαγος θάλασσα ειρήνης, ας το αναπτύξουμε. Υιοθετούν κάθε είδους άδικες και παράνομες συμπεριφορές και συνεχίζουν να το κάνουν. Η θέση μας ότι οι αρχές της καλής γειτονίας υπαγορεύουν ότι πρέπει να μοιράζονται τα πλούτη, δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία σε καμία περίπτωση, είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, όμως είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας».




 Ο Ακάρ εκτός του Πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ, στράφηκε και κατά άλλων Ελλήνων πολιτικών, λέγοντας ότι «θυσιάζουν τον διάλογο για ίδιον όφελος. Δεν προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου που τους περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια».

Είχε το θράσος ο Τούρκος Υπουργός να αναφερθεί και στο διεθνές δίκαιο, το οποίο η Τουρκία έχει κάνει κουρελόχαρτο, αλλά και στην… καλοπροαίρετη πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν!

«Μας κατηγορούν για νέο-οθωμανισμό, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Λέμε προς την Ελλάδα σε επίσημες και άτυπες συναντήσεις σε όλα τα περιβάλλοντα, ας μιλήσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και καλής γειτονίας. Παρά την καλοπροαίρετη πολιτική του Προέδρου μας γνωστά ονόματα στην Ελλάδα εμποδίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Τους προσκαλούμε να μιλήσουμε και αυτοί δεν έρχονται».

Ο Ακάρ αποκάλυψε ακόμα ότι στις 15 Αυγούστου η Τουρκία ξεκινά συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16, αλλά και την ενδεχόμενη αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών…

Και όλα αυτά, την ώρα (λίγο μετά τις 13:00) που το πλοίο-γεωτρύπανο Abdulhamid Han παραμένει στα ανοιχτά του λιμανιού της Τασουκού στην επαρχία της Μερσίνας, εν αναμονή της πορείας του είτε προς την κυπριακή ΑΟΖ, είτε προς τις ελληνικές θάλασσες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This