Τατάρ: Με την εισβολή στην Κύπρο το 1974 φέραμε την ειρήνη!

Ο ψευδοπρόεδρος των Κατεχομένων ζήτησε να νομιμοποιηθεί πρώτα η εισβολή, για να κάτσει κατόπιν στο τραπέζι των συζητήσεων…

Must Read

Συνεχίζει στον δρόμο της συνεχούς πρόκλησης ο ψευδοπρόεδρος των Κατεχομένων της βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ, που σε χθεσινή του συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu όχι μόνον απέρριψε τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που του πρότεινε η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά τόνισε για ακόμα μία φορά πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση, εάν δεν… αναγνωριστεί ισότιμο καθεστώς μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους.

Σε ένα παραλήρημα ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι… η ειρήνη ήρθε στο νησί με την εισβολή της Τουρκίας στις 20 Ιουλίου 1974 και τους χιλιάδες νεκρούς αγνοούμενους και εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους. Συνέχισε, μάλιστα, διατυπώνοντας τον προκλητικό ισχυρισμό ότι «δεν μπορεί να φτάσει κανείς πουθενά αγνοώντας την κεκτημένη κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού».

Αντηχώντας για ακόμα μία φορά το ερντογανικό δόγμα για την Κύπρο, ο Τατάρ σημείωσε ότι «η βιώσιμη ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία στο νησί και στην περιοχή μπορούν να οικοδομηθούν στην απόλυτη ισότητα των μερών. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία στο νησί και στην περιοχή μας υπό συνθήκες στις οποίες η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει διεθνές καθεστώς και η τουρκοκυπριακή πλευρά μένει χωρίς καθεστώς». Ζήτησε, επί της ουσίας, να νομιμοποιηθεί η εισβολή και κατοχή εδάφους της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνον και μόνον για να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων…

Απέρριψε τις προτάσεις Αναστασιάδη

Αναφερόμενος στις προτάσεις Αναστασιάδη, τις οποίες απέρριψε, ισχυρίστηκε ότι «τα MOE στοχεύουν να επεκτείνουν την κυριαρχία της ελληνοκυπριακής πλευράς στην “τδβκ” και να μπαλώσουν τον τουρκοκυπριακό λαό στη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έχει μετατραπεί σε ελληνική δημοκρατία υπό το πρόσχημα μιας ομοσπονδιακής λύσης ως τελική λύση». Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των μερών στην Κύπρο και, έτσι, δεν μπορεί να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης, όπως είπε, δεν προκαλεί ουδεμία έκπληξη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι χθες στα Κατεχόμενα πανηγύριζαν διότι από το ναυπηγείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου παραδόθηκε σε ισραηλινή εταιρία ένα πλοίο που κατασκευάστηκε σε αυτό, γεγονός που ερμηνεύτηκε από τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ως «αναβάθμιση» των Κατεχομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This