Τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Ζήτησαν και... παράταση στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Must Read

Δεν ήταν λάθος, όπως λέει ο Μητσοτάκης, η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ήταν επιλογή. Γιατί το λάθος το κανείς μια φορά, ενώ την υποκλοπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση (δηλαδή η ΕΥΠ) την ζήτησε δυο φορές!

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης η παρακολούθηση Ανδρουλάκη κράτησε 3 μήνες και ήταν «νόμιμη», που σημαίνει ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όμως ο νόμος 2225/1994 για την ΕΥΠ ορίζει δύο μήνες παρακολουθήσεις και μετά απαιτείται παράταση, δηλαδή άλλη μια διαδικασία.

Αφού, λοιπόν, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον παρακολουθούσαν για 3 μήνες, ζητήθηκε παράταση! Επομένως δεν ήταν ένα λάθος που ξέφυγε, ήταν επιλογή.

Την μια φορά δεν το είδαν. Τη δεύτερη δεν το είδαν; Και έκαναν σειρά τα σημειώματα;
Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 5 παρ 6 του νόμου 2225/1994 είναι σαφές: «6. Η χρονική διάρκεια της άρσης του απορρήτου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες. Παρατάσεις της διάρκειας αυτής, οι οποίες δεν υπερβαίνουν κάθε φορά τους δύο (2) μήνες, μπορούν να διαταχθούν με τη διαδικασία, που προβλέπεται κατά περίσταση, για την επιβολή του μέτρου και υπό τον όρο ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι της άρσης. Σε κάθε περίπτωση οι παρατάσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά τη διάρκεια των δέκα (10) μηνών. Το ανώτατο αυτό χρονικό όριο δεν ισχύει στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η άρση διατάσσεται για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασίλης Μπισμπίκης: Η κοινή φωτογραφία με τη Δέσποινα Βανδή μετά την περιπέτεια υγείας του

Σώος και αβλαβής φαίνεται να είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης μετά την περιπέτεια υγείας που είχε η οποία τον οδήγησε...

More Articles Like This