Ξέφυγαν οι Τούρκοι! Κάλεσαν τον Έλληνα πρέσβη για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά – Σκληρή απάντηση της Ελλάδας

«Μας απειλείτε με πόλεμο» απάντησε η Αθήνα στο διάβημα της Άγκυρας

Must Read

Τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και του επέδωσε διάβημα για παρουσία αμερικανικών τεθωρακισμένων σε ελληνικά νησιά, προφανώς σε μια ακόμη απόπειρα της τουρκικής κυβέρνησης να τραβήξει στα άκρα το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ισχυρισμός του τουρκικού ΥΠΕΞ βασίστηκε στις φωτογραφίες που τράβηξαν τουρκικά κατασκοπευτικά drones στη Λέσβο και στη Σάμο. Μάλιστα, χθες, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, σύσσωμα τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσίασαν τις φωτογραφίες που κατέγραψαν τα drones, πετώντας πάνω από τα δύο ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από την Τουρκία, με «όχημα» την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα που φωτογραφήθηκαν, ήταν «πανομοιότυπα με αυτά που αποβιβάστηκαν από αμερικανικά πλοία στην Αλεξανδρούπολη».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ενώπιον της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων» στα νησιά.

Αθήνα: Αβάσιμες οι αιτιάσεις – Εσείς παραβιάζετε την εθνική μας κυριαρχία

Απαντώντας στο διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνουν πως ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Επίσης, καθιστούν σαφές πως η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο (casus belli) τη γείτονα της, ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αδιανόητη επίθεση του Άδωνι στην Ευρωπαία Εισαγγελέα για τα Τέμπη

Πρωτοφανής επίθεση κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που ερευνά το έγκλημα στα Τέμπη εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά...

More Articles Like This