Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ο μόνος που είδε τη διαχείριση της πανδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως… μικρό θαύμα!

Δήλωσε ότι η ΕΕ διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στην ιστορία της ανθρωπότητας

Must Read

Μετά την πανδημία και μέσα στον πόλεμο, η Ευρώπη της Υγείας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, κατά την ομιλία με τίτλο «Προς μία Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας» που έκανε μέσω διαδικτύου στην τελετή έναρξης του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία όσο και η πανδημία μας αποδεικνύουν την αναγκαιότητα να έχουμε περισσότερο συντονισμό ως Ευρώπη και ευρύτερα» σημείωσε ο κ. Σχοινάς. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανάφερε ότι η Ευρώπη προσφέρει ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, υποστηρίζει την περίθαλψη και την παροχή ιατρικής φροντίδας στα σύνορα, ενώ με ένα συγκροτημένο πλαίσιο υποστήριξης έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταφοράς ασθενών σε νοσοκομεία της ΕΕ.

Αναφερόμενος στο αγώνα κατά της πανδημίας σημείωσε ότι η εξέλιξη και oı μεταλλάξεις του ιού είναι απρόβλεπτες και πρόσθεσε: «Παραμένουμε σε ετοιμότητα και εγρήγορση. Χτίζουμε την ανθεκτικότητα μας στη νηνεμία, για να είμαστε έτοιμοι στην καταιγίδα. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό είναι ασφαλώς ο εμβολιασμός. Και δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να δηλώνουμε ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές».

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε ως ένα μικρό θαύμα τη διαχείριση της πανδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι καθώς η ΕΕ διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στην ιστορία της ανθρωπότητας και έδωσε το δικαίωμα ισότιμης και απόλυτα συγχρονισμένης πρόσβασης στον εμβολιασμό σε όλους τους Ευρωπαίους ανεξάρτητα από την κοινωνική, την οικονομική ή τη γεωγραφική τους κατανομή στην ήπειρο.

«Ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το Πιστοποιητικό Κινητικότητας, που έγινε μια νέα παγκόσμια νόρμα αναφοράς σε παραπάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο και χτίσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης που με 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε κοινό δανεισμό μπόρεσε να ξαναφέρει την οικονομία και την κοινωνία μας σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης. Δίπλα σε αυτή τη διαχείριση της πανδημίας προβάλει η ανάγκη να χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας, μια Ευρωπαϊκή Ενωση Υγείας που θα μας δώσει ακριβώς την αίσθηση ασφάλειας και ανθεκτικότητας που πολύ συχνά διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε στην αρχή της πανδημίας. Τότε που ανακαλύψαμε ότι στην Ευρώπη δεν φτιάχνουμε πια μάσκες ή αναπνευστήρες, όταν διαπιστώσαμε ότι οι πρώτες ύλες της φαρμακευτικής βιομηχανίας δεν παράγονται στην Ευρώπη. Όλα αυτά μπορέσαμε και ξεπεράσαμε μέσα από τη συνολική μας διαχείριση του κακού» επισήμανε ο κ. Σχοινάς.

Παράλληλα σημείωσε ότι αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας είναι η ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This