Στυλιανίδης για τη Θράκη: Ο Ερντογάν ή λέει ψέματα ή λάθος τον ενημερώνουν

Must Read

Στις προκλήσεις Ερντογάν απάντησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με παρέμβασή του στη Βουλή. Μάλιστα ζήτησε κατ’ εξαίρεση το λόγο και μόνο για αυτό το θέμα, ενώ δήλωσε ότι προβαίνει στη δήλωση «ως βουλευτής της Θράκης και της Ροδόπης που ψηφίζεται από χριστιανούς και μουσουλμάνους». «Στα ζητήματα ελευθεριών αυτό που υποστήριξε είναι ψευδές ή λάθος τον ενημερώνουν», ανέφερε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας.

 

«Θυμίζω στον πρόεδρο της γείτονος ότι η κυβέρνηση της ΝΔ χάρισε τα χρέη των βακουφίων. Σήμερα λειτουργούν284 τεμένη στη Θράκη. Δεν ξέρω πόσες είναι οι εκκλησίες στη γείτονα;», είπε ο Ευρ. Στυλιανίδης και συνέχισε: «διορίζονται ιεροδιδασκαλοι από την μειονότητα για να προστατευτούν από το μαύρο χρήμα που διακινείτο στην περιοχή. Διδάσκονται τουρκικά σε δημόσια σχολεία, όπως και στα μειονοτικά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λοζάνης».

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των μουφτήδων ο Ευρ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «λειτουργεί και ο μουφτής», αλλά ξεκαθάρισε πως «δεν δεχόμαστε όμως ένα πλαίσιο αιρετών θρησκευτικοπολιτικών ηγετών που δεν προσιδιάζουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο και πρότυπο Δημοκρατίας . Και αυτό το διαπίστωσε ο ίδιος ο Ερντογάν όταν ως πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 2004 την περιοχή, αλλά και αργότερα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This