Ευρωβουλευτές αποκαλούσαν την Εύα Καϊλή «εκπρόσωπο τύπου του λόμπι του Κατάρ»!

Τι αναφέρει άρθρο της Guardian - Η Corriere della Sera ασχολείται με την διαδρομή των χρημάτων μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο

Must Read

Στην συμπεριφορά της Εύας Καϊλή η οποία ήταν πάντα φιλικά διακείμενη προς το Κατάρ αναφέρονται Ευρωβουλευτές που την συνάντησαν και συνεργάστηκαν μαζί της, σύμφωνα με το νέο άρθρο της εφημερίδας Quardian.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται στο άρθρο πως ορισμένοι συνάδελφοι της είχαν δώσει στην Εύα Καϊλή το παρατσούκλι «εκπρόσωπος τύπου του λόμπι του Κατάρ» καθώς έδειχνε πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην ευρωβουλευτής ήταν εκπρόσωπος για την Μέση Ανατολή.

«Ένας Ευρωβουλευτής θυμάται ότι κατά τη διάρκεια ενός καφέ με την Εύα Καϊλή στον οποίο η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του ζήτησε τη βοήθειά του προκειμένου να βελτιώσει ένα κείμενο συμπερασμάτων για το Κατάρ και το Μουντιάλ»,αναφέρει το άρθρο.

Δείτε επίσης: Εύα Καϊλή: Ψυχολογικό ράκος στην 5ωρη ανάκρισή της από τις βελγικές Αρχές – Υπέπεσε σε αντιφάσεις

Η πρώην αντιπρόεδρος είχε δυσαρεστηθεί, όπως θυμούνται, οι συνάδελφοι της όταν γινόταν αρνητική αναφορά στο Κατάρ, όταν είχε γίνει γνωστός ο θάνατος χιλιάδων μεταναστών εργατών κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Μουντιάλ.  «Σκέφτηκα ότι, οκ, δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρεται να στηρίξει τόσο πολύ το Κατάρ» λέει ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής στη βρετανική εφημερίδα.

Ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση έκανε η «αγάπη» της Εύας Καϊλή προς το Κατάρ στην Γερμανίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν.«Η Εύα Καϊλή είχε θέσεις που συχνά ήταν ταυτόσημε με αυτές που θα είχε ο πρέσβης του Κατάρ», επεσήμανε.

Η ίδια θυμήθηκε μια επίσκεψη Σαουδική Αραβία το 2020 στην οποία η Εύα Καϊλή μιλούσε για μια πριγκίπισσα από το Κατάρ, όταν οι Ευρωβουλευτές συζητούσαν για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην ΥεμένηΠήρε το λόγο, δεν έκανε καμία ερώτηση για την Υεμένη αλλά αντίθετα επανεάφερε το θέμα της Καταριανής πριγκίπισσας. Και σκέφτηκα ότι είτε ήταν λίγο αφελής είτε δεν είχε κατανολήσει το θέμα της συνάντησης» δήλωσε η κ. Νόιμαν.

Φυσικά, στο άρθρο δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην περιβόητη ομιλία  της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία χαρακτήρισε το Κατάρ ως «πρωτοπόρο χώρα για τα εργασιακά δικαιώματα»!

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ήταν μια «λαμπερή παρουσία» που τραβούσε τα βλέμματα με τα κομψά της ρούχα και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τα κρυπτονομίσματα. Γίνεται αναφορά και στο  Φραντσέσκο Τζιόρτζι ενώ χαρακτηρίζουν εκείνον και την Ε. Καϊλή ως «το χρυσό ζευγάρι».

Δείτε επίσης: Βρυξέλλες: Αντιμέτωπη ακόμη και με 10ετή φυλάκιση η Καϊλή, εάν κριθεί ένοχη – Χρηματική η ποινή της Σπυράκη

Τι γράφει η Corriere della Sera

Το σκάνδαλο της διαφθοράς από το Κατάρ έχει προκαλέσει τεράστιο θόρυβο και τεράστιο ενδιαφέρον στα νέα και τις ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Σε άλλο άρθρο, η Corriere della Sera αυτή τη φορά αναφέρεται στις προσπάθειες των αρχών σε Βρυξέλλες και Μιλάνο για να εντοπίσουν την διαδρομή των χρημάτων μέχρι να φτάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο κέντρο της έρευνας των αρχών είναι η ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι και εξετάζεται αν ήταν αυτή που χρηματοδοτούσε τους Ευρωβουλευτές ώστε να παρουσιάζουν μια καλή εικόνα του Κατάρ. Αν ισχύει η χρηματοδότηση από αυτή την οργάνωση οι έρευνες ίσως στραφούν στην Ιταλία.

Επίσης, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους ενδέχεται να κατατέθηκαν χρήματα από την ΜΚΟ.

 






Στις 22 Δεκεμβρίου η Εύα Καϊλή θα καταθέσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου και θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, ωστόσο, καθημερινά «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας νέες λεπτομέρειες για την πρώτη της «επαφή» με τις βελγικές Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή, μετά την προσαγωγή της στο κέντρο των Βρυξελλών, την ανέκριναν για περίπου πέντε ώρες, ενώ, κατόπιν, παρέμεινε στα κρατητήρια. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της, η πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να βρισκόταν σε καθεστώς σύγχυσης και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όμως, δεν επικαλέστηκε ούτε στιγμή τη βουλευτική της ασυλία, γεγονός που εκτιμάται ότι ενδέχεται να μετρήσει θετικά στην εικόνα που διαμορφώνουν για εκείνη οι δικαστές.




Το στοιχείο, ωστόσο, που ενδέχεται να λειτουργήσει επιβαρυντικά για την Εύα Καϊλή, είναι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αλλά και με πληροφορίες της εκπομπής Live News του MEGA, ότι σε αυτήν ακριβώς την πρώτη της κατάθεση, φέρεται να ανέφερε ότι είχε δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον Ιταλό σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και τού ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This