La Repubblica: «Ο Παντσέρι ετοίμασε τον λόγο του Υπ. Εργασίας του Κατάρ και ερωτήσεις ευρωβουλευτών»

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα ανέφερε όλα με λεπτομέρειες στην κατάθεσή του

Must Read

Μια πρώτης τάξεως «καμπάνια» για να επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη υπέρ του Κατάρ είχε στήσει ο Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου του Κατάρ που έχει προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στο Ευρωκοινοβούλιο έδινε έτοιμες ερωτήσεις σε ευρωβουλευτές οι οποίες παρουσίαζαν μια διαφορετική, πιο θετική όψη του κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η ακρόαση του υπουργού Εργασίας του Κατάρ από τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτήν ο Υπουργός ήθελε να κάνει το άσπρο μαύρο παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή εικόνα του κράτους τονίζοντας ότι η κατάσταση με τους εργάτες έχει αλλάξει.

Ο λόγος του Υπουργού ήταν γραμμένος από τον Παντσέρι όπως και οι ερωτήσεις που θα έκαναν οι ευρωβουλευτές είχαν αλλάξει από τον ίδιο έχοντας πάντα θετικό πρόσημο υπέρ του Κατάρ. Τα μέλη της επιτροπής που μπήκαν στο παιχνίδι ήταν η Αλεσάντρα Μορέτι, ο Αντρέας Κοτζολίνο και ο Μαρκ Ταραμπέλα.

Τι λέει ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Σε κατάθεση του ο σύζυγος της Εύας Καϊλή η οποία βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο αναφέρεται με λεπτομέρειες στις ενέργειες του Αντόνιο Παντσέρι:

«Είχαμε προετοιμάσει την ακρόαση του υπουργού. Ο Παντσέρι είχε γράψει την ομιλία του και εγώ την είχα μεταφράσει. Η ομιλία του Καταριανού θα έπρεπε να διαρκέσει περίπου οχτώ λεπτά ενώ υπήρχε και η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Δεν θυμάμαι το περιεχόμενο της ομιλίας αλλά ο στόχος ήταν να τονίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει στο Κατάρ. Είχαμε συζητήσει και για το πώς θα απαντούσε σε πιθανές ερωτήσεις για τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ μετά από δηλώσεις που είχαν κάνει εκπρόσωποι του Κατάρ για τους γκέι.

Θα αναφερόμασταν στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των σταδίων αλλά και θα αναφερόμασταν στο Μουντιάλ του 2026 στο Μεξικό όπου δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομιλία θα τόνιζε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των ευρωπαϊκών αρχών προκειμένου να δείξουμε ότι ήθελαν να επιτεθούνστο Κατάρ παρά το γεγονός ότι ήταν η μοναδική χώρα του Κόλπου που ήταν κάπως “ανοιχτή” σε ορισμένα θέματα.

Αυτό που θέλαμε ήταν να φέρουμε τη συζήτηση εκεί που μας βόλευε. Είχε ειπωθεί ότι θα ήταν χρήσιμο αν, εκτός από την ομιλία, είχαν προετοιμαστεί και ερωτήσεις ώστε ο υπουργός του Κατάρ να κινηθεί σε έναν “κανονικό” δρόμο». 






 

 

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το σκάνδαλο Qatargate το οποίο έχει προκαλέσει τεράστιο «πονοκέφαλο» στο Ευρωκοινοβούλιο. Με χθεσινά τους δημοσιεύματα η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica φέρνουν στο φως στοιχεία από την κατάθεση του συζύγου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πως δρούσε το κύκλωμα καθώς και τις πρώτες αντιδράσεις της πρώην Ευρωβουλευτού όταν συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

«Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της», φέρεται να είπε ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με την Le Soir, σε μια προσπάθεια να την αθωώσει.

 



 

Δείτε επίσης:

Εξελίξεις στο Qatargate: Η Εύα Καϊλή αλλάζει την υπερασπιστική της γραμμή!

Εύα Καϊλη: Γιατί απαγορεύεται να δει την κόρη της;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This