Πρόκληση: Νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο «είδε» ο Ακάρ

Μας απειλεί ότι η Άγκυρα θα... λάβει τα μέτρα της

Must Read

Μόλις μια μέρα μετά τις θρασύτατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μας απείλησε ακόμα και με πόλεμο, πήρε σειρά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Με επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δήλωσε ότι η Άγκυρα δε δέχεται την επέκταση των χωρικών υδάτων. Και μάλιστα προειδοποίησε ότι η χώρα του δε θα επιτρέψει καμία επέκταση σε κανένα νησί του Αιγαίου!

«Εμείς δεν λέμε ξεκάθαρα πως δεν αποδεχόμαστε με τίποτα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα νησιά όχι μόνο στα 12 μίλια, αλλά δεν δεχόμαστε και πέραν των 6 μιλίων. Αυτό το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και το ξεκαθαρίζουμε. Αυτό θέλουμε να το αντιληφθούν», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Και πρόσθεσε: «Το 1995 έγινε η κατάλληλη εργασία στην Εθνοσυνέλευση κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως οποιαδήποτε τέτοιο βήμα θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα».

Είναι τόσο δε το θράσος του που έκανε λόγο για νησιά… αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο: «Στο Αιγαίο υπάρχουν περίπου 3000 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα. Βέβαια δεν ανήκουν όλα στην Ελλάδα. Υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Στα νησιά τα οποία τους ανήκουν, και βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας τα επισκέπτονται υπουργοί τους, αξιωματούχοι, στρατηγοί, ναύαρχοι. Κάνουν απογειώσεις, προσγειώσεις. Όλα αυτά δεν είναι προκλήσεις; Τους λέμε πως τα νησιά από τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων σας παραχωρήθηκαν με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης τους. Εσείς δεν το ακούτε αυτά που λέμε, και στρατιωτικοποιείται τα νησιά, η εγκατάσταση των στρατιωτικών μονάδων σε αυτά αποτελούν εξελίξεις που γίνονται κάτω από τη μύτη μας. Αυτό πως να μην το εκλάβει η Τουρκία, ως ρίσκο, κίνδυνο και απειλή; Εσείς αφού κάνετε έτσι εμείς λέμε πως αυτό είναι απειλή για εμάς, είναι ρίσκο. Τότε θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα μέτρα μας»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This