Τετάρτη 23/6/2021

Σε ποιους κάνει «δωράκι» το Μαξίμου; Και με POS αγορά ακινήτων για Χρυσή Visa

Να ξεμπλοκάρει τις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους, μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», και να ξεμπλέξει τον πρώην αντιπρόεδρο και μεγαλομέτοχο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου από τη Δικαιοσύνη επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Με την τροπολογία επιτρέπεται να γίνονται αγορές ακινήτων στην Ελλάδα μέσω και τερματικών POS, δηλαδή με χρήση πιστωτικών καρτών, και όχι μόνο με δίγραμμες επιταγές, όπως προέβλεπε ο νόμος για τη «Χρυσή Βίζα» μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε στη Βουλή ότι υπήρχε «ταλαιπωρία» επιχειρηματιών που είχαν συναλλαγές με τους Κινέζους για τη «Χρυσή Βίζα».

Οι Κινέζοι φέρεται ότι έκαναν συναλλαγές μέσω POS για να παρακάμπτουν τους κεφαλαιακούς ελέγχους της Κίνας και να αγοράζουν ακίνητα στη χώρα μας, αξίας άνω των 250.000 ευρώ, ώστε στη συνέχεια να εξασφαλίζουν άδειες παραμονής για ολόκληρη την οικογένεια. Μέσω των POS είχαν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αγορές ακινήτων στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω του ομίλου Destiny του κ. Παπαευαγγέλου, αλλά και μέσω άλλων μεσιτικών γραφείων ή ιδιοκτητών ακινήτων.

Μέσω των συναλλαγών με POS, οι Κινέζοι αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα φέρεται ότι έβγαζαν τα χρήματα από την Κίνα σταδιακά. Συνήθως, για να καλυφθεί το ποσό των 250.000 ευρώ που απαιτεί το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» στη χώρα μας πραγματοποιούσαν πέντε ή έξι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.

Έτσι, μόνο η Destiny Επενδυτική, η εταιρία του κ. Παπαευαγγέλου που ασχολείται με την κατασκευή και διαχείριση ακινήτων, φέρεται ότι έχει πουλήσει σε Ασιάτες (κυρίως Κινέζους) 152 κατοικίες, συνολικής αξίας περί τα 40.000.000 ευρώ, και ότι έχει λάβει ως προκαταβολή άλλα 20.000.000 ευρώ για ακίνητα που έχει υπό κατασκευή ή προς πώληση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ