Σε ποιους κάνει «δωράκι» το Μαξίμου; Και με POS αγορά ακινήτων για Χρυσή Visa

Must Read

Να ξεμπλοκάρει τις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους, μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα», και να ξεμπλέξει τον πρώην αντιπρόεδρο και μεγαλομέτοχο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου από τη Δικαιοσύνη επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Με την τροπολογία επιτρέπεται να γίνονται αγορές ακινήτων στην Ελλάδα μέσω και τερματικών POS, δηλαδή με χρήση πιστωτικών καρτών, και όχι μόνο με δίγραμμες επιταγές, όπως προέβλεπε ο νόμος για τη «Χρυσή Βίζα» μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε στη Βουλή ότι υπήρχε «ταλαιπωρία» επιχειρηματιών που είχαν συναλλαγές με τους Κινέζους για τη «Χρυσή Βίζα».

Οι Κινέζοι φέρεται ότι έκαναν συναλλαγές μέσω POS για να παρακάμπτουν τους κεφαλαιακούς ελέγχους της Κίνας και να αγοράζουν ακίνητα στη χώρα μας, αξίας άνω των 250.000 ευρώ, ώστε στη συνέχεια να εξασφαλίζουν άδειες παραμονής για ολόκληρη την οικογένεια. Μέσω των POS είχαν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αγορές ακινήτων στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω του ομίλου Destiny του κ. Παπαευαγγέλου, αλλά και μέσω άλλων μεσιτικών γραφείων ή ιδιοκτητών ακινήτων.

Μέσω των συναλλαγών με POS, οι Κινέζοι αγοραστές ακινήτων στην Ελλάδα φέρεται ότι έβγαζαν τα χρήματα από την Κίνα σταδιακά. Συνήθως, για να καλυφθεί το ποσό των 250.000 ευρώ που απαιτεί το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» στη χώρα μας πραγματοποιούσαν πέντε ή έξι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.

Έτσι, μόνο η Destiny Επενδυτική, η εταιρία του κ. Παπαευαγγέλου που ασχολείται με την κατασκευή και διαχείριση ακινήτων, φέρεται ότι έχει πουλήσει σε Ασιάτες (κυρίως Κινέζους) 152 κατοικίες, συνολικής αξίας περί τα 40.000.000 ευρώ, και ότι έχει λάβει ως προκαταβολή άλλα 20.000.000 ευρώ για ακίνητα που έχει υπό κατασκευή ή προς πώληση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This