Φαρμακονήσι: Θύελλα με το βίντεο της «δημοκρατίας»!

Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού: Η ναυτοσύνη και η εμπειρία των πληρωμάτων μας έχουν αποτρέψει κάποιο ατύχημα στις θάλασσές μας

Must Read

Το συγκλονιστικό βίντεο με τουρκική ακταιωρό να προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία», έχει προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα.

Η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που ήρθαν αντιμέτωποι με την τουρκική προκλητικότητα, έχουν μεταδοθεί από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και όλοι οι Ελληνες έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες που φυλάνε τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

Ο Ν. Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, που μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο είναι από το επεισόδιο που έγινε στις 5 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, δήλωσε: «Ενας τέτοιος ελιγμός, άκρως επικίνδυνος και επιθετικός, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, μπορεί να επιφέρει υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη και φυσικά στη χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα, όσον αφορά τη σωματική ακεραιότητα των πληρωμάτων και των δύο σκαφών. Η ναυτοσύνη και η εμπειρία των πληρωμάτων των σκαφών του Λιμενικού Σώματος έχουν μέχρι στιγμής αποβεί καθοριστικές και δεν έχουμε κάποιο ατύχημα στις θάλασσές μας».




Οι Τούρκοι, πάντως, στο συγκεκριμένο περιστατικό ήθελαν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο. Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες, δεν είχε σκοπό μόνο να προκαλέσει τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά είχε σκοπό να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και να αποτελέσει την αιτία να υπάρξει φωτιά σε μια εύφλεκτη ισορροπία που επικρατεί στην περιοχή.

Τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Ολα άρχισαν όταν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, όπου τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Στην αρχή, η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, όπως φαίνεται και στο βίντεο, σταμάτησε τους κύκλους και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα για να το εμβολίσει. Οι τρεις Ελληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στην πρύμνη του σκάφους και έβλεπαν την πλώρη του τουρκικού να έρχεται καταπάνω τους άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους.

Ο ναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος Ν. Σπανός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, δήλωσε: «Δυστυχώς από την τουρκική πλευρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο δημιουργείται και το χρησιμοποιεί η τουρκική πλευρά ως υβριδικό πόλεμο στη θάλασσα, με το να εκμεταλλεύεται αλιευτικά σκάφη, τα οποία αλιεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με σκοπό να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This