Ανδρέας Λοβέρδος: Ένα… παρατράγουδο πολιτικής αλαζονείας!

Στo «έλεος» των Πάνια - Ψινάκη, ο «δυνατός γκόμενος» είπε ότι θέλει έναν «πιο σκληρό Μητσοτάκη» και έστειλε μήνυμα πολέμου στον Ανδρουλάκη

Must Read

«Είναι δυνατός γκόμενος ο υπουργός» είπε στο ξεκίνημα της εκπομπής η Αννίτα Πάνια. Γεμάτος… περηφάνια ο Λοβέρδος τη ρώτησε αμέσως αν είναι από την Καλαμάτα, ενώ ο Ψινάκης, που φορούσε τα γυαλιά ηλίου του σε μεταμεσονύχτια εκπομπή, σχολίαζε «φωτογενέστατος».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Τα «παρατράγουδα» στην εκπομπή που μεταδόθηκε χθες τα ξημερώματα στο Mega δεν σταμάτησαν εκεί. Είπε κι άλλα ο Λοβέρδος. Είναι και κάπου ανθρώπινο, άλλωστε, ένας πολιτικός που βρέθηκε βαριά ηττημένος από το αουτσάιντερ Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και που έχει να δει υπουργείο σχεδόν 10 χρόνια, από τα μαύρα χρόνια των Μνημονίων, να ελκύεται από το φως της κάμερας. Κάθε κάμερας. Να πηγαίνει όπου τον καλούν. Ακόμα και στα «παρατράγουδα» της Πάνια.

Σε μια κρίση… ταπεινότητας ο Λοβέρδος απάντησε με αφοπλιστική… αντικειμενικότητα στην ερώτηση της παρουσιάστριας «Για ποιο πρόσωπο αυτή τη στιγμή στην πολιτική σκηνή λες γουστάρω, τον εμπιστεύομαι, πάει μπροστά και θα ’θελα αυτόν;» Ο βουλευτής, δίχως να χρειαστεί να σκεφτεί πολύ, είπε αμέσως: «Εγώ»! Στη συνέχεια, σαφώς πιο νωθρά, σχεδόν εξαναγκαστικά δήλωσε: «Και κατά συνθήκη ο αρχηγός μου». Νωρίτερα, βέβαια, για τον Ανδρουλάκη είχε πει ότι έχουν μια «ειρηνική σχέση», απάντηση που δεν είναι και ο ορισμός της ομοψυχίας εν όψει εκλογών.

Η αλαζονεία δύσκολα κρύβεται. Κανένας πολιτικός στον κόσμο δεν θα τολμούσε να απαντήσει «εγώ» on camera στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεται στην πολιτική σκηνή του τόπου του. Ούτε ο Τσόρτσιλ και ο Ρούσβελτ. Πόσο μάλλον ένας βουλευτής κόμματος που έπαθε πανωλεθρία από τον… Ανδρουλάκη, παρά τη μαζική στήριξη που είχε απ’ όλα τα φιλομητσοτακικά ΜΜΕ.

«Πολλά μπινελίκια» και «ξύλο αλύπητο»

Ο Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι στα χρόνια των Μνημονίων που έγινε τρεις φορές υπουργός πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και δεν μπορούσε να φύγει από τα μπινελίκια που άκουγε. «Πολλά μπινελίκια» είπε. Εκανε λόγο για «ξύλο αλύπητο» ακόμα κι όταν πήγαινε διακοπές, με ανθρώπους που του φώναζαν «δεν ντρέπεσαι που είσαι εδώ;».

Ομως, θεωρεί ότι όλα είναι πίσω και δηλώνει: «Ποτέ δεν ήμουν όπως είμαι τώρα, καλύτερα δεν ήμουν ποτέ». Κάπως έτσι ίσως εξηγείται το φουσκωμένο «εγώ» του, αφού θεωρεί τον εαυτό του τον ιδανικό πολιτικό στην κατάλληλη στιγμή. Θεωρεί ότι οι θητείες του στα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, που ισοπέδωσαν και τους τρεις τομείς αρμοδιότητάς του εκείνα τα χρόνια με τα μέτρα διάλυσης και που μας ακολουθούν μέχρι σήμερα, έχουν ξεχαστεί.

Εκτιμά ότι κανένας πια δεν θυμάται τις φωτογραφίες με τις οροθετικές γυναίκες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διαπομπεύοντάς τες. Πιστεύει ότι έχει διαγραφεί από τις μνήμες όλων, με… μπλάνκο, ακόμα και το σβησμένο όνομά του στο έγγραφο του FBI για δωροδοκία από τη Novartis. Το ίδιο και η παραποίηση του εγγράφου από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Αλλωστε, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες από τη δικαστική έρευνα.

Για τον Λοβέρδο το «εγώ» του είναι τόσο δυνατό που διαγράφει το παρελθόν και ατενίζει το μέλλον μεγαλοπρεπώς, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά. Ακόμα και σε μια εκπομπή χαβαλέ με την Πάνια και τον Ψινάκη έχει την αίσθηση ότι μπορεί να δώσει, με το σοβαροφανές ύφος του, τα πολιτικά διαπιστευτήριά του κι όλοι να τα εκλάβουν σοβαρά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεσμένος της Αννίτας Πάνια και του Ηλία Ψινάκη στην εκπομπή «Έλεος!»

Ακόμα μία ευκαιρία για την αρχηγία

Αλλωστε, και η «ειρηνική σχέση» με τον «λίγο» Ανδρουλάκη μπορεί να τελειώσει απότομα έπειτα από ένα στραπάτσο στις εκλογές. Και ίσως τότε να λάμψει ακόμα μία ευκαιρία για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Λοβέρδος, πάντως, δεν είχε να πει πολλά για τον Μητσοτάκη. Μίλησε αόριστα. Μάλιστα, ήθελε τον Μητσοτάκη πιο «σκληρό». «Οταν σου ρίχνουν μια, δεν θα γυρίσεις και το άλλο μάγουλο» δήλωσε, δίχως να δώσει λεπτομέρειες.

Με την «πολύ φίλη του» Καϊλή μιλούσε μια ώρα στο τηλέφωνο το βράδυ προτού τη συλλάβουν. Της είχε τόση εμπιστοσύνη που θα της έστελνε το κινητό του, μαζί με τον κωδικό της συσκευής, για να πάει η Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο να κάνει έλεγχο για κοριούς. «Και να δεις τι έχει μέσα το τηλέφωνό μου, σου έχω εμπιστοσύνη» της είχε πει.

Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι η Καϊλή είχε «κρεμάσει» τον Ανδρουλάκη. Στο τέλος Ιουλίου δήλωνε η φυλακισμένη ευρωβουλευτής ότι «υποκλοπές γίνονται παντού», απαξιώνοντας το θέμα. Κι όμως, ο Λοβέρδος πίστευε ότι η Καϊλή ήταν το ιδανικό πρόσωπο για να βρει τι γίνεται με τους κοριούς στο δικό του τηλέφωνο.

Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, καυτηρίασε και όσους τώρα επιτίθενται στην ευρωβουλευτή, αν και κάποτε την «έγλειφαν ή τη φλέρταραν», όπως είπε. «Να πάνε να φάνε τη φασουλάδα τους τώρα όλοι αυτοί» είπε περίπου εξοργισμένος, «αφαιρώντας» τους το δικαίωμα της κριτικής. Κανείς δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στην Καϊλή για τα σοβαρά αδικήματα για τα οποία είναι προφυλακισμένη, αν κάποτε της είχε ζητήσει μια χάρη ή τη φλέρταρε, κατά τον Λοβέρδο.

Ακόμα μία φορά ανέφερε «συμπαθώ τον Σημίτη», σαν να υπήρχαν απορίες για το αν είναι «παιδί» του «σημιτικού εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ». Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η παρουσία του βουλευτή δελφίνου. Ελεος, όπως είναι και ο τίτλος της εκπομπής.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στις Βρυξέλλες. Το 1987 εξελέγη λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο. Στα φοιτητικά χρόνια του ήταν γραμματέας της ΚΝΕ. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2000 με το ΠΑΣΟΚ. Το 2012 ίδρυσε το κόμμα ΡΙΚΣΣΥ και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ. Το 2013 ίδρυσε το κόμμα Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, που συμμετείχε μαζί με την Ελιά στις ευρωεκλογές 2014. Το 2015 και το 2019 εξελέγη βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας το 2009 και υπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Το 2014, επί Σαμαρά, διορίστηκε υπουργός Παιδείας. Το 2018 το όνομά του συνδέθηκε με το σκάνδαλο Novartis. Τον Αύγουστο του 2022 απαλλάχθηκε από τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This