Η εξομολόγηση της Εύας Καϊλή από τις φυλακές και η σκέψη της να αυτοκτονήσει!

Γιατί έχουν απορριφθεί οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης

Must Read

Στη φυλακή παραμένει η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargateενώ μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί και οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει.

Ωστόσο, η ίδια με άκρως εξομολογητική διάθεση προχωρά σε μία σειρά εξομολογητικών δηλώσεων, μέσα από τις φυλακές Χάρεν, όπου κρατείται εδώ και μήνες. Όσα είπε φιλοξενούνται σε άρθρο της ιταλικής Corriere della Serra. «Σκέφτηκα την αυτοκτονία, νιώθω τρόπαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ελληνίδα Ευρωβουλευτής. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι «πριν έξι εβδομάδες κάτι άλλαξε». Δεν θέλησε όμως να πει τι ήταν αυτό.

Μάλιστα, η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη ενός μέλους του Φόρτσα Ιτάλια αλλά και της ιταλικής αντιπροσωπείας στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ντέμπορα Μπεργκαμίνι. «Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα, νιώθω τρόπαιο… Το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κ.ο.κ» υποστηρίζει, μιλώντας στην Μπεργκαμίνι. 

Η συνάντηση με την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στις φυλακές Χάρεν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενες. «Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που έρχεται εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου. Μετά το σάλο των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει» είπε η κ. Καϊλή. Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate δηλώνει μόνο ότι «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου». «Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία μού είπε ότι θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική» δηλώνει η Μπεργκαμίνι. 

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πολιτικό «τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά και αν βρεθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Αλλά το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Αλλιώς μιλάμε για σκοτεινές εποχές της ιστορίας». Η Μπεργκαμίνι ανέφερε πως την είδε μαχητική και όχι με κατάθλιψη, ενώ αναφορικά με το θέμα της δίχρονης κόρης της είπε «αν η Εύα Καϊλή κριθεί ένοχη τότε θα αναλάβει η δικαιοσύνη. Αλλά η κόρη της δεν φταίει. Αντίθετα βρίσκεται σε μια θέση να βιώνει την απουσία της μητέρας της και αυτό θα επηρεάσει τη ζωή της».

«Παίζει και ρόλο η εμφάνισή της, όσο και να μας ενοχλεί»

«Είναι πιο έντιμο να πουν ότι επειδή είναι εμβληματικό πρόσωπο ως ευρωβουλευτής -παίζει και ρόλο η εμφάνισή της, όσο και να μας ενοχλεί αυτό – για αυτό την έχουμε στη φυλακή» ανέφερε με νόημα σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης ΔημητρακόπουλοςΟ δικηγόρος επισήμανε ότι στο Βέλγιο δεν υπάρχει ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, που στη χώρα μας είναι οι 18 μήνες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This