Κατήφορος ευρωβουλευτών: Σφηνάκια, ξύλο και ροζ ιστορίες

Tα... άπλυτα της Κομισιόν μπορούν να τινάξουν στον αέρα οικογένειες

Must Read

«Κορυφή του παγόβουνου» φαίνεται πως ήταν η γνωριμία του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη με τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου που εργάζεται στην Κομισιόν. Εργαζόμενοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτές έρχονται πολύ κοντά σε… ξέφρενες νύχτες μετά τις εργασίες τους στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Μάλιστα κάποια από τα νυχτοπερπατήματα ευρωβουλευτών και εργαζομένων φαίνεται πως δεν έχουν ευτυχή κατάληξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Politico», μια χαλαρή έξοδος ευρωβουλευτών και διπλωματών σε μπαρ με κοκτέιλ κατέληξε σε… αγώνα πυγμαχίας, με έναν μεθυσμένο αξιωματούχο του Κοινοβουλίου να γρονθοκοπά ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, που είναι καλά ενημερωμένο για τα ευρωπαϊκά θέματα, τα βράδια της Τετάρτης οι ευρωβουλευτές και οι βοηθοί τους βγαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, όπου εξαφανίζονται ο συνήθης καθωσπρεπισμός και η ιεραρχία.

Οπως αναφέρει ο αρθρογράφος, οι συναντήσεις αυτές θυμίζουν… σχολικές εκδρομές και καλλιεργούνται φιλίες ανάμεσα σε πολιτικούς, διπλωμάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωβουλής και της Κομισιόν. Ομως κάποιοι ευρωβουλευτές συμπεριφέρονται ανάρμοστα προς τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των εξόδων τους στα μπαρ.

Η νυχτερινή ζωή του Στρασβούργου περιέχει πολλές ροζ ιστορίες που μπορούν να τινάξουν στον αέρα οικογένειες, αν βγουν στη φόρα, με βάση όσα γράφει το «Politico». Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή μιας βραδιάς στο Les Aviateurs, ένα από τα γνωστά κλαμπ του Στρασβούργου, όπου σερβίρονται μπίρες και σφηνάκια τεκίλας. Ο καλοντυμένος Σουηδός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Tomas Tobé βρίσκεται στο μπαρ και φωνάζει πάνω από τη βαριά μουσική για να μιλήσει. Ο ακροδεξιός Εσθονός ευρωβουλευτής Jaak Madison ξεπροβάλλει με κοστούμι, ενώ ο ευρωβουλευτής Damian Boeselager είναι έξω στον δρόμο, τυλιγμένος σε κασκόλ, και καπνίζει ένα τσιγάρο.

Ενας άλλος ευρωβουλευτής, ο Γερμανός Πράσινος Erik Marquardt, και ένας βοηθός από την ομάδα του προσπαθούν να βοηθήσουν έναν μεθυσμένο υπάλληλο του Κοινοβουλίου που είναι μόνος του με ένα μπλουζάκι και δεν είναι σε θέση να πάει στο σπίτι του.

«Πού μένεις, καλέ μου;» ρωτάει ο βοηθός, θέλοντας να του βρει ταξί. Αλλά ο υπάλληλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να πει. Ο ευρωβουλευτής, που θέλει να βοηθήσει, έχει φάει μπουνιά. Υστερα από λίγο έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο που παρέλαβε τον μεθυσμένο υπάλληλο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η Ολομέλεια της Ευρωβουλής άρχιζε στις 9 το πρωί, δηλαδή σε τέσσερις ώρες μετά το μέχρι πρωίας γλέντι των ευρωβουλευτών, όπως περιγράφει στο ρεπορτάζ του το «Politico», μεταφέροντας μια άλλη εικόνα από την «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This