Tα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν γίνει… φέιγ βολάν!

«Διάτρητες» οι κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Στρατού: - Drones πετάνε ανεξέλεγκτα και τις φωτογραφίζουν

Must Read

Ζήτημα ασφάλειας κρίσιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων εγείρει δημοσίευμα της ειδησεογραφικής πύλης militaire.gr. Αναφέρεται στη δημοσίευση φωτογραφιών που λήφθηκαν από μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) και απεικονίζουν εγκαταστάσεις του Στόλου.

Είναι αυτονόητο ότι το ζήτημα υφίσταται, και μάλιστα, όπως έχει αναφέρει η «δημοκρατία», σε μια εκδοχή του, δηλαδή στη χρήση drones αυτοκτονίας (περιφερόμενα πυρομαχικά), μπορεί να αποδειχθεί μείζων απειλή για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία έχει καταγράψει αξιοσημείωτες επιδόσεις στην ανάπτυξη και παραγωγή εξοπλισμένων μη επανδρωμένων, αλλά και περιφερόμενων πυρομαχικών. Τα δεύτερα, κατά βάση μικρού μεγέθους, δυνάμενα να μεταφερθούν από ένα άτομο, είναι ιδανικά για χρήση σε αιφνιδιαστική, ευρείας κλίμακας, προληπτική προσβολή κρίσιμων εγκαταστάσεων.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε καταλόγους εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν γίνει… φέιγ βολάν. Ας σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες ένας κατάλογος με εξοπλιστικά προγράμματα είχε αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμό που ασχολείται με θέματα άμυνας.

Στον συγκεκριμένο κατάλογο περιλαμβάνονταν 37 εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού Ξηράς, κατανεμημένα ανά Οπλο (Τεθωρακισμένα, Πεζικό, Πυροβολικό, Αεροπορία Στρατού και Μηχανικό). Σε αρκετές περιπτώσεις η αναφορά περιελάμβανε και ποσότητα, ενώ για κανένα πρόγραμμα δεν υπήρχε αναφορά στον διαθέσιμο προϋπολογισμό, ούτε στην πραγματική προτεραιότητά του στην υλοποίηση με βάση τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Aπόπειρα παραπληροφόρησης

Τα εξοπλιστικά προγράμματα που αναφέρονται στον συγκεκριμένο κατάλογο έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε σε δηλώσεις είτε σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Yπουργείο Εθνικής Αμυνας πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική του σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των φορολογουμένων, καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις για προγράμματα τα οποία υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση θα διασφαλίσουν την ακριβή ενημέρωσή τους και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν ισχυρό ανάχωμα σε οποιαδήποτε απόπειρα παραπληροφόρησης.

Φαινόμενα, όπως η ιερή… αγανάκτηση επειδή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως σε νήσο του Ανατολικού Αιγαίου ήταν αναπτυγμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1, τη στιγμή που οι επιθεωρητές στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών ελέγχου όπλων έρχονται για επιθεώρηση έχοντας ανά χείρας αναλυτικούς καταλόγους των κύριων οπλικών συστημάτων με τις ακριβείς ποσότητες ανά περιοχή και τους αριθμούς κυκλοφορίας για κάθε τεθωρακισμένο ή μη όχημα και γενικά για κάθε οπλικά σύστημα, προκαλούν επιεικώς θυμηδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This