Βουλή: Το «πρώτο αίμα» Κωνσταντοπούλου – Τσαβδαρίδη για τους «πελταστές» της ΝΔ!

Ζητά να είναι διαρκώς παρόντες οι βουλευτές στις συνεδριάσεις

Must Read

Ξεκίνησαν οι καυγάδες της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να «πατά πόδι», να ζητά να είναι διαρκώς παρόντες οι βουλευτές στις συνεδριάσεις και να απαιτεί πολύωρες και περισσότερες συνεδριάσεις.

Και όλα αυτά για ένα νομοσχέδιο με μόλις 1 άρθρο, το οποίο η Πλεύση Ελευθερίας το ψηφίζει.

Η αντιπαράθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος πήγε να υπερασπιστεί τους βουλευτές.

«Αν ξεκινάνε γεμάτες οι Επιτροπές, γιατί τότε καταγράφεται η παρουσία, και κλείνουν άδειες;», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «μία σχεδόν άδεια αποψιλωμένη από τους βουλευτές» συνεδρίαση.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν ή αποφασίζεται να γίνεται η συνεδρίαση της Επιτροπής την ίδια ώρα που θα γίνεται η συνεδρίαση άλλων δύο Επιτροπών, της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων, είναι δυστυχώς εκείνοι οι οποίοι δεν θα είναι πουθενά. Θα πάνε για το πρώτο τέταρτο, μισάωρο για να καταγραφεί η παρουσία τους και για να καταβληθεί η αποζημίωση και στη συνέχεια, δεν θα είναι. Αυτό δεν είναι δημοκρατική λειτουργία, ούτε του Κοινοβουλίου, ούτε του πολιτεύματος.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην προεξοφλείτε τι θα γίνει αύριο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Πώς;

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην προεξοφλείτε τι θα γίνει αύριο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι δεν προβλέπεται να με διακόπτεται και σας παρακαλώ να μην το κάνετε.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, εντάξει. Μην προεξοφλείτε σας παρακαλώ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Όχι, δεν προεξοφλώ. Κάνατε αυτή τη διαδικασία που κάνατε.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Φέρεστε εναντίον συναδέλφων και δεν πρόκειται να το επιτρέψω εγώ αυτό το πράγμα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Δεν καταφέρεται κανείς εναντίον κανενός.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εντάξει. Όταν μιλάτε με τέτοια απαξιωτικά λόγια για συναδέλφους βουλευτές, εγώ δεν θα το επιτρέψω να ακούγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτά τα πράγματα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Τσαβδαρίδη, κατ’ αρχάς, εδώ δεν είμαστε συνάδελφοι που εφαρμόζουμε συναδελφική αλληλεγγύη έναντι του ελληνικού λαού. Εγώ είπα αυτό το οποίο συμβαίνει και ο ελληνικός λαός πρέπει να το ξέρει. Ότι, δηλαδή, οι βουλευτές έρχονται το πρώτο μισάωρο, άντε ώρα και φεύγουν. Αυτό είναι πρόβλημα. Εμείς διεκδικούμε οι Επιτροπές να συνεδριάζουν και να είναι γεμάτες και τα μέλη τους να είναι εκεί. Αυτή τη στιγμή πόσοι είναι; 15 είμαστε; Τα μέλη της Επιτροπής είναι 57.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Υπάρχει και Webex και υπάρχει και μία φυσιολογική κούραση. Από τις 10.00 ήταν γεμάτη η αίθουσα επί τρίωρο. Σας παρακαλώ, δεν θέλω να σας διακόψω ξανά. Συνεχίστε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Κ.Ο. Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θέλετε προφανώς να με διακόψετε. Καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικά αυτά που λέω, αλλά δεν προβλέπεται να με διακόπτετε και είναι εξαιρετικά νομίζω αποκαλυπτικό ότι το κάνετε μόνο σε μένα. Έχω αποστείλει για το θέμα αυτό, και στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής, επιστολή. Δεν προβλέπεται να προκαλείται μια διαρκή ένταση παρεμβάσεων την ώρα που ομιλεί οποιοσδήποτε. Πόσο λιγότερο την ώρα που ομιλεί αρχηγός κόμματος και μάλιστα, η μόνη γυναίκα επικεφαλής. Δεν το κάνετε και δεν το κάνατε σε κανέναν άλλον και οι πελταστές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που άρχισαν να φωνάζουν στην πρώτη συνεδρίαση που διευκρίνισα την ψήφο μου, πάλι με τον ίδιο τρόπο δημιουργούν αυτή την κατάσταση. Σας παρακαλώ, να μην το κάνετε. Καταλαβαίνω ότι ενοχλεί η αλήθεια, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ας έρθουν στην Επιτροπή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This