Ο Μητσοτάκης θέλει τους δικούς του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αναδειχθούν «ημέτεροι»

Συντάκτης: Newsroom

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την παρουσίαση των μελών της που συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αναδειχθούν από τις επικείμενες κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ημέτεροι», δηλαδή άνθρωποι φίλα προσκείμενοι στο Μαξίμου.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ως κεντρικοί ομιλητές ήταν, επίσης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μαρινάκης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία και στους δύο, αλλά και σε όλες τις νέες και τους νέους υποψηφίους.

Η ομιλία του Παύλου Μαρινάκη

«Η σημερινή εικόνα μάς γεμίζει με δύναμη, με αισιοδοξία, με θέληση σε αυτήν την μάχη που δίνουμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί. Δίνει μεγαλύτερη αξία και σημασία στον αγώνα που δίνουμε στο πλευρό του προέδρου μας και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο δυνατή. Στον αγώνα που δίνουμε σε κάθε Περιφέρεια από τις 13 που ευχόμαστε και θέλουμε να εκλεγούν οι άνθρωποι που πιστεύουμε ότι είναι πιο άξιοι για να αναλάβουν τη διοίκησή τους και στους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Και το κυριότερο: να δώσουμε ώθηση σε όλες και όλους εσάς που κάνετε τη δική σας προσπάθεια για να κάνετε τις ιδέες σας κυρίαρχες σε όλη την Ελλάδα.

Οι μάχες που δίνουμε κυρίως στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά είναι και δικές μας μάχες. Επειδή η εικόνα και τα αποτελέσματα μιλούν πιο δυνατά, παραπέμπω πολλούς που λένε πως οι νέοι είναι απολιτίκ και έχουν γυρίσει την πλάτη να δουν την εικόνα αυτή, τις εικόνες των συγκεντρώσεων, τα βιογραφικά των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα για να πάρουν την πιο δυνατή απάντηση.

Η επικράτηση υποψηφίων που έχουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψηφίων όπως είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κώστας Μπακογιάννης, δεν είναι σημαντική απλώς γιατί το λέει ένα κόμμα, γιατί το λέμε εμείς. Ζούμε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο συνεχών κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων και που όσα θεωρούσαμε δεδομένα βλέπουμε πως δεν είναι πια.

Σήμερα, μετά την ισχυρή επανεκλογή της, έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που τολμούν να κάνουν αλλαγές που για πολλές δεκαετίες άλλοι δεν μπορούσαν καν να ψελλίσουν. Αλλαγές στην οικονομία, στο κράτος, σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, που τώρα υλοποιούνται και δίνουν ξανά αληθινό νόημα στις λέξεις. Μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που ασχολούνται με το να δοθεί και πάλι στην πολιτική η συνέπεια και η αξιοπιστία που για πολλά χρόνια είχε κρατήσει πολλές και πολλούς από εσάς μακριά από αυτήν.

Για να γίνουν πραγματικότητα όμως οι μεγάλες αλλαγές, δεν αρκεί μόνο μια κυβέρνηση με θέληση και συνέπεια. Χρειάζονται και άνθρωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι να είναι σύμμαχοι των μεγάλων αλλαγών, που θα ζητούν οι αλλαγές αυτές να γίνονται ακόμα πιο γρήγορα.

Φανταστείτε σε μια μεγάλη πρόκληση, όπως αυτή της κλιματικής κρίσης, να έχουμε έναν περιφερειάρχη υποστηριζόμενο από έναν πολιτικό χώρο που είχε αφήσει την Πολιτική Προστασία διαλυμένη, μια Γενική Γραμματεία ουσιαστικά ανύπαρκτη ή που ειρωνεύεται τις εκκενώσεις περιοχών που συνέβαλαν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σκεφτείτε την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη για την εξασφάλιση της νομιμότητας σε όλα τα πεδία, κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες, να έχουμε έναν δήμαρχο στην Αθήνα από πολιτικούς χώρους που έχουν κάνει ακόμα και διαδηλώσεις για καταδικασμένους εγκληματίες, αμετανόητους δολοφόνους.

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πολλές φορές μέσα από μεγάλες αντιδράσεις. Όπως είδαμε και αυτές τις μέρες συνδικαλιστικούς φορείς του Δημοσίου να απεργούν για ένα νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά οι μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εξελέγη και αγωνίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνονται όταν υπάρχουν άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση με θέληση, όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται που έχω την τιμή να είμαι Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά και ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχα την ευκαιρία να γυρίσω όλη την Ελλάδα ξανά και ξανά με πολλές και πολλούς από εσάς. Κατάλαβα λοιπόν την αξία της καλής Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής. Των ανθρώπων που σου λένε την αλήθεια χωρίς να διστάζουν να γίνουν ακόμα και δυσάρεστοι για το καλό του τόπου τους, για την καθημερινότητα των πολιτών. Αλλά έτσι καταλαβαίνεις ότι υπάρχει προοπτική για τον τόπο αυτό.

Αυτήν την διαπίστωση η κυβέρνηση την μετουσίωσε σε πράξη. Όταν το 2019 ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι Δήμοι δεν μπορούσαν να κυβερνηθούν εξ’ αιτίας της «νάρκης» της απλής αναλογικής, η οποία είχε καταστήσει ανέφικτο να κυβερνηθούν οι Δήμοι και ακόμα και αν ένας Δήμαρχος είχε πάρει ποσοστό 60% ή 70% ήταν αδύνατον να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις, δώσαμε την δυνατότητα μέσω των οικονομικών επιτροπών να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ΟΤΑ και επιπλέον με τον νέο νόμο που ήδη εφαρμόζεται -το είδαμε και με τις υποψηφιότητες- και θα το δούμε στις νέες θητείες, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα μπορούν να διοικηθούν με βάση τις δημοκρατικές αποφάσεις των πολιτών.

Δεν είναι όμως μόνο ο νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 3,5 δισ., ευρώ δόθηκαν μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και σχεδόν 2 δισ., έχουν ήδη δημοπρατηθεί, μαζί με πολλές άλλες χρηματοδοτήσεις σχεδόν 1,5 δισ. Είναι τα έργα που βλέπουμε στις γειτονιές και στις πλατείες, τα μεγάλα έργα υποδομής. Ίσως μέχρι να ολοκληρωθούν αυτά κάποιοι να είναι δύσπιστοι, όμως τώρα σε αυτή την τετραετία θα γίνουν πράξη. Και θα γίνουν πράξη χάρη και στη δική σας συμμετοχή. Των ανθρώπων που είτε ήταν στην ΟΝΝΕΔ από την αρχή της διαδρομής τους είτε συστρατεύθηκαν μαζί μας στην πορεία με πίστη για όσα θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα.

Η δική σας παρουσία σε όλα αυτά είναι πιο σημαντική, γιατί όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς εσάς. Κι αυτό γιατί επιλέξατε να αφήσετε την ασφάλεια του καναπέ σας, να μην υιοθετήσετε την εύκολη κριτική και να βγείτε μπροστά. Να βάλετε κι εσείς το δικό σας χρώμα σε αυτές τις υποψηφιότητες. Υπάρχουν στιγμές που θα πιστέψετε ότι δύσκολα θα τα καταφέρετε και άλλες που μπορεί να νιώσετε αμφισβήτηση ως νεότεροι. Εκεί είναι που πρέπει να δώσετε ακόμα μεγαλύτερηώθηση στον αγώνα σας. Οι ιδέες οι θέσεις οι προτάσεις είναι οι πιο σημαντικές και ακόμα περισσότερο οι λύσεις που μπορούμε να δώσουμε στα προβλήματα των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κοινωνική πολιτική ενός κόμματος που χρωστάει πάνω από 400 εκατ. ευρώ»

Αγανακτισμένος και ο Στέφανος Κασσελάκης με την έξωση που έκαναν σήμερα σε ένα 82χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανάρτηση σχολιάζοντας:«Εδώ...

Το Μαξίμου στρώνει… χαλί παραχωρήσεων στον «σουλτάνο»!

Ο Γεραπετρίτης ετοιμάζει... πεσκέσι στον Ερντογάν τα 10 ν.μ. εθνικού εναέριου χώρου, πετώντας στον Καιάδα τις θυσίες των ηρώων που δημιούργησαν την πατρίδα μας

Οριστικοποιείται υπό τον Αλέξη Χαρίτση η ΚΟ των 11 πρώην του ΣΥΡΙΖΑ –...

Οι 9 συν 2 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διαμορφώνουν το βράδυ της Τρίτης σε συνάντησή τους στα Εξάρχεια την οριστική...

Εξεταστική: «Το πρώτο αίμα» και οι καταγγελίες για μπούλινγκ

Οι κόντρες Μαρκόπουλου – Κωνσταντοπούλου ξεκίνησαν κυριολεκτικά με το καλημέρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη. Μέχρι και καταγγελίες για μπούλινγκ επειδή...

Κατατίθεται στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο – Όλα όσα προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Κατά 50% μειώνεται το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους, ασχέτως του ύψους των δηλωθέντων εισοδημάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια: «Βαδίζει πάνω στις ράγες του...

Καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να μην προστατεύει την α' κατοικία, πλήττει τους δανειολήπτες...

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος

Τι ειπώθηκε στην ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Εξεταστική για Τέμπη: Η ΝΔ εκδίωξε την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Εκτός Εξεταστικής Επιτροπής έθεσε ουσιαστικά η ΝΔ την Ζωή Κωνσταντοπούλου με το επιχείρημα ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει κώλυμα και σύγκρουση συμφερόντων...

Περίεργη δήλωση Γεραπετρίτη για το «άκυρο» του Σούνακ στον Μητσοτάκη – Τι κρύβουν;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον...

Μέχρι και τα βρετανικά ΜΜΕ γνώριζαν ότι, συνάντηση θα υπήρχε μόνο εάν ο Μητσοτάκης...

Η ψυχρολουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο, η απρέπεια Σούνακ και η ελληνοβρετανική διπλωματική διαμάχη βασικό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

«Μύλος» η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Προ ημερών και με αφορμή επερχόμενο νομοσχέδιο που θεσμοθετεί το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκλήθηκαν διάφορες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.Ξεκάθαρα αντίθετος εμφανίστηκε...

Το μέγα φιάσκο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Euractiv: Η βρετανική διπλωματική απρέπεια βάζει «φωτιά» στις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Σούνακ «άδειασε» τον Μητσοτάκη δύο φορές – Στέλνει σαφές μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε «στο παρά πέντε» την προγραμματισμένη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ. «Εκφράζω την ενόχλησή μου» δήλωσε ο Κυριάκος που άφησε να εννοηθεί πως αιτία ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Κασσελάκης παίρνει θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – «Είναι ζήτημα που υπερβαίνει...

Σε... διπλωματικό επεισόδιο από το πουθενά εξελίσσεται η απόφαση του Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ήταν...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τουρισμός για όλους»: Περισσότεροι δικαιούχοι

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε η Κεφαλογιάννη. Τι είπε για βραχυχρόνιες μισθώσεις και επιδοτήσεις ξενοδοχείων

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Έβγαλαν ξανά στον δρόμο τον 81χρονο ανάπηρο παππού στην Χαλκιδική 

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο του συνταξιούχου κ. Θεόφιλου Τζοχουνίδη στη Χαλκιδική, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και έμεινε ξανά στον δρόμο,...

Περίεργη δήλωση Γεραπετρίτη για το «άκυρο» του Σούνακ στον Μητσοτάκη – Τι κρύβουν;

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον...

Market Pass: Αυτές είναι οι ημερομηνίες των νέων πληρωμών

Πώς διαμορφώνεται το ποσό της επιδότησης

Δημοσκόπηση: Κασσελάκης ή Ανδρουλάκης για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν μέσω της σκληρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκαν δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί την δεύτερη θέση, στην...

Ο Σούνακ «άδειασε» τον Μητσοτάκη δύο φορές – Στέλνει σαφές μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε «στο παρά πέντε» την προγραμματισμένη συνάντησή τους στη Ντάουνινγκ Στριτ. «Εκφράζω την ενόχλησή μου» δήλωσε ο Κυριάκος που άφησε να εννοηθεί πως αιτία ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Απίστευτη καταγγελία δανειολήπτριας που πήγε να εξοφλήσει το δάνειο – Τι της ζήτησαν

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες δανειοληπτών σε βάρος των funds, που από την μία στιγμή στην άλλη τροποποιούν όρους και προϋποθέσεις. Αυτήν την φορά...

Ο φαντομάς βιαστής του TikTok κυκλοφορεί ελεύθερος με την ανοχή του ΤΑ Νίκαιας

«Σταρ» της πλατφόρμας ο 24χρονος Ρομά που κατηγορείται για αρπαγή και ομαδική σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης

Αδιανόητο: Ο Σούνακ αρνήθηκε να δει το φως του!

Την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το μεγαλείο του Έλληνα μύθου, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ.Δυστυχώς, ο Βρετανός πρωθυπουργός έπεσε...

«Κλαίει» όλη η Βρετανία: Ο Σούνακ… έπεσε στα μάτια του Πορτοσάλτε!

Με το φιάσκο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο ασχολήθηκαν σήμερα στον ΣΚΑΪ, έχοντας υψώσει προστατευτικό τοίχος στον Έλληνα Πρωθυπουργό και βάλλοντας ασταμάτητα...

Άφωνος ο Ερντογάν με αυτό που έκανε ο Κυριάκος στο Λονδίνο!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προέβη σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου σε μία περίοδο μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να υπολείπεται 20 μονάδες...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Ηλεκτρολόγος ασελγούσε σε πτώματα γυναικών επί 15 ολόκληρα χρόνια!

Δεκάδες πτώματα γυναικών διαφόρων ηλικιών είχε βιάσει ο Ντέιβιντ Φούλερ στο νεκροτομείο δημόσιου νοσοκομείου στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας, καθώς επί 15 ολόκληρα χρόνια μπαινόβγαινε στο κτήριο χωρίς να...

Καθηγητής προκαλεί… Ρίχτερ πριν τον Εγκέλαδο: «Σεισμός 7,4 Ρίχτερ. Είναι επικείμενος, δεν είναι αστείο»!

Ο Νατσί Γκορούρ είναι συνταξιούχος καθηγητής γεωλογίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (İTÜ) και μέλος της τουρκικής Ακαδημίας Επιστημών  και έχει κάνει έργο ζωής το να προειδοποιεί την Τουρκία...

Τσάμπιονς Λιγκ: Περιγραφή, φάσεις και γκολ από όλους τους αγώνες της Τρίτης

Απίστευτη νύχτα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σίτι έχανε στο γήπεδό της με 2-0 από τη Λειψία, αλλά κατάφερε να πάρει το «τρίποντο« με αντεπίθεση στο β' μέρος και νίκη...