Ελευθέριος Σκιαδάς: Η «ψυχή» της Αθήνας υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη

Must Read

Είναι ο άνθρωπος που κρατά ζωντανή την ομορφιά της Αθήνας, την πόλη με την διαχρονική φωτοβόλο ιστορία και τα πανανθρώπινα μηνύματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν ως η «ψυχή της Αθήνας», σε μία εποχή που τα πάντα μοιάζουν να χάνουν την ψυχή τους.

Η υποψηφιότητα του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» στον Δήμο Αθηναίων, είναι αναμφισβήτητα ένα καλό νέο για την Αθήνα. Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών δημοσιογράφος και συγγραφέας, Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου, γεννήθηκε στην Αθήνα, αγάπησε την Αθήνα, μεταλαμπαδεύει σε όλη του τη ζωή τι πραγματικά σημαίνει «Αθήνα».

 

Εκτός από τα εκατοντάδες πονήματα που έχει έκδοση και έχει δημοσιεύσει, ο Ελευθέριος Σκιαδάς ως πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, συνέβαλλε στη δημιουργία του Μουσείου των Αθηνών,  το διαχρονικό όνειρο του ευπατρίδη διακεκριμένου φυσικού Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Ήταν πολλοί και πολλές που δάκρυσαν ακούγοντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του παλαιότερου μέλους του Συλλόγου των Αθηναίων να προβάλλεται στην οθόνη. Ο 99χρονος Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε: «Ευτύχησα να ζω έναν αιώνα για να απολαύσω το έργο ζωής και μνήμης για την αγαπημένη μου οικογένεια, την Αθήνα μας και τον σύλλογό μας, τον Σύλλογο των Αθηναίων. Αισθάνομαι πως έπραξα το καθήκον μου και σας καλώ να αγκαλιάσετε την όμορφη αυτή προσπάθεια»!

Μέλος του Συλλόγου από το 1947, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης νυμφεύτηκε τη Λίζα Σκουζέ, κόρη του προέδρου του συλλόγου, δικηγόρου και πολεμιστή Δημητρίου Σκουζέ, της γνωστής προεπαναστατικής οικογένειας των Αθηνών. Το ζεύγος Πετρίδη – Σκουζέ απέκτησε έναν γιο, τον Μιλτιάδη. Ωστόσο, έφυγαν όλοι από τη ζωή και ο αιωνόβιος πλέον Κ. Πετρίδης δώρισε το σύνολο της κινητής περιουσίας της σπουδαίας οικογένειας Σκουζέ στον σύλλογο προκειμένου να υλοποιηθεί ένα όραμα που είχε εκφραστεί από τον πεθερό του Δημ. Σκουζέ πριν από 85 χρόνια!

Αν λοιπόν υπάρχει ο όρος «ανδραγάθημα» στα θέματα του πολιτισμού, αυτός αρμόζει απόλυτα στο έργο και το διαχρονικό αγώνα του Ελευθερίου Σκιαδά, που κυριολεκτικά κρατά την ψυχή της Αθήνας ζωντανή! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This