Ερώτηση 14 βουλευτών στον Γεραπετρίτη για την παύση λειτουργίας του ελληνικού Προξενείου στην Μόσχα

Την υπόθεση φέρνει στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την τομεάρχη Εξωτερικών Ρένα Δούρου

Must Read

Νωρίτερα τον Νοέμβριο έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του τερματισμού της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Μόσχα. Η απόφαση της Ρωσίας αντικατοπτρίζει το βαθύ ρήγμα στις διμερείς σχέσης απότοκο της κυβερνητικής θέσης Μητσοτάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Έκλεισε το ελληνικό προξενείο της Μόσχας!

Την υπόθεση της παύσης λειτουργίας του ελληνικού Προξενείου στην Μόσχα, από την 1η Νοεμβρίου, φέρνουν στην Βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένας Δούρου. Όπως επισημαίνεται, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της αναστολής των εργασιών του τμήματος θεωρήσεων και του πολιτικού τμήματος του Γενικού Προξενείου στην Μόσχα το 2022 εξαιτίας απέλασης τότε διπλωματών.

«Πρόκειται, όπως αποκάλυψε ο ρωσικός κυβερνητικός ιστότοπος “Pravo”, για τον τερματισμό της συμφωνίας “μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για το άνοιγμα του Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πόλη της Μόσχας, η οποία είχε συναφθεί με την μορφή ανταλλαγής σημειωμάτων από τις 22 Φεβρουαρίου 2002″» επισημαίνουν οι βουλευτές.

Επιπλέον, ζητούν από τον Γιώργο Γεραπετρίτη να τους ενημερώσει για τους λόγους παύσης της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου στην Μόσχα, τις συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και εάν ο υπουργός σκοπεύει να ζητήσει την εκ νέου ενεργοποίηση της συμφωνίας για την επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This