Gladiator ο Μητσοτάκης στο Γαλάτσι

Έτοιμος να τα βάλει με το «τέρας» της ακρίβειας και τον «πληθωρισμό της απληστίας» ο «μονομάχος» Πρωθυπουργός μας

Must Read

Επί τρία χρόνια οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνονται αλματωδώς και μαζί τους και η αισχροκέρδεια εκτινάσσοντας τον πληθωρισμό, ενόσω η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί και «πιπιλάει» την… καραμέλα της «εισαγόμενης» ακρίβειας, για την οποία φταίει μία ο Πούτιν (η επίθεση της Ρωσίας ξεκίνησε βέβαια τον Φεβρουάριο του 2022 και η ανιούσα της ακρίβειας τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα…), μία η κατάσταση στη Γάζα, μία ο κακός μας ο καιρός και οσονούπω, θα φταίνε και οι Χούθι.

Όλο αυτό το διάστημα, τα καρτέλ και οι ολιγάρχες έχουν κάνει το πάρτι και την μπάζα της ζωής τους, απολαμβάνοντας σκανδαλώδη «ασυλία» από μία Κυβέρνηση η οποία… κάνει πως παίρνει μέτρα, αλλά στην ουσία αφήνει εκτεθειμένους και απροστάτευτους τους πολίτες και τα νοικοκυριά, πλασάροντάς τους pass, ταμπελάκια, επιδόματα, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, τον Άδωνι, καλάθια, δήθεν πλαφόν, επιδοτήσεις-ψίχουλα, σε έναν ξεκάθαρο ορισμό της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής.

Στις selfie κάνει πρωταθλητισμό πάντως (από την επίσκεψη στο Γαλάτσι)

Την ίδια στιγμή, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα και καταθέσεις… εξαερώνονται, ενώ τα κέρδη των επιχειρήσεων και των καρτέλ έχουν εκτοξευθεί ( 137,9% υψηλότερα το 2022 σε σχέση με το 2021 έδειξε μια πρόσφατη συγκριτική μελέτη της ICAP).

Με την κυβερνητική ανεπάρκεια να βρίσκεται εκτός ελέγχου, εμφανίστηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Γαλάτσι με «πολεμικές» κραυγές και «όρκο μάχης» κατά του «τέρατος» της ακρίβειας και του «πληθωρισμού της απληστίας», των οποίων όμως είναι βασικότατος «σπόνσορας»!

Με ύφος δέκα… Ράσελ Κρόου στην επική ταινία ο «Μονομάχος» (The Gladiator) και με το μικρόφωνο στο χέρι (καθότι, ως γνωστόν, το σπαθί «δεν πιάνει μία» μπροστά στα επικοινωνιακά «οπλικά συστήματα») ο Πρωθυπουργός αλάλαξε:

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να τα βάζουμε με το «τέρας» της ακρίβειας. Θα πολεμήσουμε εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές. Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια».

Πού ακριβώς ήταν τα τελευταία χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και τώρα εξανίσταται και «απλώνει το ζωνάρι του για καβγά» (που λέει ο λόγος…) και μάλιστα κορδώνεται ότι το κράτος «έχει τη δύναμη» και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς «να βάλει την αγορά σε τάξη»;

Και γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν το έκανε;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This