Στυλιανίδης-Κακλαμάνης αντιδρούν στο «μασάζ» Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων

«Δεν πρέπει να κλονίσουμε το πρότυπο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης

Must Read

Κάθετα αντίθετοι στο «μασάζ» που ξεκινάει σήμερα το Μαξίμου προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές και τα στελέχη που αντιδρούν στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εμφανίστηκαν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Νικήτας Κακλαμάνης. Υπενθυμίζεται ότι τα… μαθήματα πειθούς των βουλευτών της Ν.Δ. για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος, την ώρα που δεκάδες βουλευτές εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει για το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει διχασμό στην κοινωνία.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα δεν πρέπει να προσεγγίζονται ούτε με ακτιβιστική λογική ούτε με ακραία ψηφοθηρική πρόθεση. «Ίσως θα έπρεπε να κάνουμε αυτή την κουβέντα λίγο νωρίτερα. Ο φίλος μου ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει θεσμικά δίκαιο. Καλό είναι να συνδιαμορφώνεις για να δεσμεύεις κιόλας. Όταν διαμορφώνεις πρώτα και μετά πας να πείσεις, δεν ξέρω, με προβληματίζει. Εγώ έτσι και αλλιώς έχω διαμορφωμένη θέση οπότε θα δούμε» τόνισε και επεσήμανε: «Με ενοχλεί γιατί αυτό τα ζητήματα, τα αξιακά θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα προσεγγίζουμε ούτε με μια ακτιβιστική λογική των δικαιωματιστών, ούτε με ακραία ψηφοθηρική λογική που κάποιοι χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν μέρισμα στην κοινωνία». «Πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς την ελευθερία να επιλέγουν πώς θα ζήσουν, να τους λύσουμε τα νομικά ζητήματα, συμπληρώνοντας το σύμφωνο συμβίωσης τα κενά οικογενειακού δικαίου που μπορεί να έχει» ανέφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα «είναι θέμα χρόνου είτε το ευρωπαϊκό δικαστήριο, είτε το ελληνικό δικαστήριο να αναγνωρίσει και το δικαίωμα τεκνοθεσίας».




Ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο γιατί «δεν πρέπει να κλονίσουμε το πρότυπο της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας». Μάλιστα άφησε αιχμές για την πρόταση Μητσοτάκη να δηλώσουν αποχή όσοι διαφωνούν: «Ένα κόμμα δεν κρύβεται πίσω από ανασφάλειες και υπεκφυγές» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει το παρών στα ταχύρρυθμα «μαθήματα» και έκανε λόγο για προσωπικό θέμα: «Δεν θα πάω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θεσμικό, δεν έχω κάτι να μάθω. Ζητήθηκε η γνώμη μου από συγκεκριμένο πρόσωπο από το κόμμα μου, που ασχολείται με αυτό το θέμα, από τον μήνα Οκτώβριο. Δεν είναι ο κ. Σκέρτσος» ανέφερε.  Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Εγώ είχα πει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ψήφιζα μια τέτοια ρύθμιση, διότι ήμουν μέσα στους 19 που είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης όταν ήμασταν αντιπολίτευση. Με χαρά είδα ότι ο πρωθυπουργός σε αυτά που ανακοίνωσε είναι περίπου αυτά τα οποία και εγώ είχα βάλει ως ‘κόκκινες γραμμές’ για να το ψηφίσω. Από την στιγμή που αυτά τα δω στο χαρτί διατυπωμένα, δεν έχω πρόβλημα να υπερψηφίσω. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι κυρίως η παρένθετη μητέρα και το ‘γονέας 1’ και ‘γονέας 2’» ανέφερε και πρόσθεσε: «από εκεί και πέρα νομίζω ότι διαδικαστικά έγιναν λάθη τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν μέχρι την ημέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής. Είμαι στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1990. Ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να απείχα από μία ψηφοφορία. Όταν συμφωνώ, πάω και ψηφίζω και όταν διαφωνώ καταψηφίζω και διαγράφομαι».




 

Δείτε επίσης:

Μιντιακή επίθεση εναντίον του λαού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This