Μαρία Ζερβάκη: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τεκνοθεσία: «Οι γυναίκες δεν είμαστε σκεύη!»

«Πυρά» κατά του Κασσελάκη για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Αναταραχή έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ δεν άργησε να έρθει και η πρώτη παραίτηση. Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης κινείται ανεξέλεγκτος ζητώντας να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, πλήθος βουλευτών και στελεχών του κόμματος, στέκεται απέναντι από τον αρχηγό του κόμματος.

Με επιστολή της η Μαρία Ζερβάκη ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύει πυρά κατά του σχεδίου νόμου που κατέθεσε το κόμμα για την τεκνοθεσία. «Οι γυναίκες δεν είμαστε σκεύη, ούτε εργαλεία, ούτε εκκολαπτικές μηχανές» τονίζει στην επιστολή της και κάνει λόγο για περαιτέρω εξαθλίωση της θέσης των γυναικών.

Εξαπολύοντας πυρά κατά του Κασσελάκη, η ίδια σημειώνει: «Επειδή δεν αποδέχομαι τη λειτουργία της οργάνωσης στην οποία συμμετέχω με «κοπτάτσια» του εκλεγμένου προέδρου και της – απ’ αυτόν διορισμένης – ηγετικής του ομάδας, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και παύω να είμαι μέλος του».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της Μαρίας Ζερβάκη:

«Οι γυναίκες δεν είμαστε σκεύη, ούτε εργαλεία, ούτε εκκολαπτικές μηχανές.

Πολλά χρόνια με τα γυναικεία κινήματα έχουμε αγωνιστεί για την ισότιμη σχέση των γυναικών στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εργασία.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εξ όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα στον τύπο είναι η νομοθετική κατοχύρωση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητρότητας.

Μια τέτοια ρύθμιση εκτιμώ ότι θα συντελέσει σε περαιτέρω εξαθλίωση της θέσης των γυναικών, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, παρά τους μέχρι σήμερα αγώνες, ανήκουν στα οικονομικά ασθενέστερα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.

Δηλώνω ότι είμαι εντελώς αντίθετη με την παραπάνω προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση και πιστεύω ότι είναι χρέος του φεμινιστικού κινήματος να τοποθετηθεί και να κινητοποιηθεί προκειμένου να ματαιώσει τη ψήφισή της.

Επίσης πιστεύω ότι άλλα θέματα, όπως η Γάζα, το ιδιωτικό χρέος, οι γυναικοκτονίες, οι «μεταρρυθμίσεις» Φλωρίδη κ.ά. είναι αμεσότερης προτεραιότητας από το παραπάνω ζήτημα.

Μπαίνει ακόμα το ερώτημα : επί του θέματος της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια – μέσω παρένθετης μητρότητας, πώς διαμορφώθηκε η θέση – πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μέσα από ποιά διαλεκτική διαδικασία, πότε συζητήθηκε στη βάση πότε τοποθετήθηκαν οι συνελεύσεις των οργανώσεων των μελών του.

Απάντηση : καμία διαδικασία, καμία συζήτηση στη βάση.

Επειδή δεν αποδέχομαι τη λειτουργία της οργάνωσης στην οποία συμμετέχω με «κοπτάτσια» του εκλεγμένου προέδρου και της – απ’ αυτόν διορισμένης – ηγετικής του ομάδας, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και παύω να είμαι μέλος του.

Εξουσιοδοτώ την γραμματέα της 1ης Ο.Μ. Περιστερίου να γνωστοποιήσει την παρούσα μου στα λοιπά αρμόδια όργανα.

Περιστέρι 10 Ιανουαρίου 2024

Μαρία Ζερβάκη

Δικηγόρος – τ. Αντινομάρχης Αθήνας».

Δείτε επίσης:

Στυλιανίδης-Κακλαμάνης αντιδρούν στο «μασάζ» Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This