Συγκαλεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Ανδρουλάκης λόγω νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Προσπαθούν στο ΠΑΣΟΚ να «μαζέψουν» τους διαφωνούντες

Must Read

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει και στο ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, γι’ αυτό και αύριο στις 11 ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στη συνεδρίαση θα επιχειρηθεί να αλλάξουν τη γνώμη στους περίπου 10 βουλευτές που αντιδρούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν πως μετά τις εξηγήσεις θα καταφέρουν να πείσουν τους διαφωνούντες και προβληματισμένους και έτσι δεν θα έχουν πρόβλημα. Στα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο επί Ανδρέα Παπανδρέου το 1982-83, καθώς και η μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες επί Σημίτη.

Αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου έχουν εμφανιστεί οι βουλευτές:

  • Παναγιώτης Παρασκευαΐδης που δήλωσε πως «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία»
  • Σταύρος Μιχαηλίδης που δήλωσε: «Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία είναι μια απόλυτη υποκρισία (…). Θα τα πούμε στη Βουλή επί της αρχής και εγώ είμαι στο όχι»
  • Μπουρχάν Μπαράν που έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι εναντίον, λέγοντας «αν ήταν μόνο ο γάμος δεν θα είχε πρόβλημα, αλλά το νομοσχέδιο συμπαρασύρει και την τεκνοθεσία»
  • Ιλχάν Αχμέτ, ο επίσης μουσουλμάνος βουλευτής
  • Τάσος Νικολαϊδης
  • Ο Κρητικός Μανώλης Χνάρης, ενώ Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι

Προβληματισμένος και ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, με αναποφάσιστο τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που προσανατολίζεται στην αποχή.

Μένει να δούμε τι τελικά θα κάνει η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτίνα Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία διαφωνεί κάθετα με την τεκνοθεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This