Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Must Read

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Πλεύση Ελευθερίας και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς να τάσσονται υπέρ της αρχής του, παρότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι είναι ελλιπές.

Το επίμαχο αυτό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τις Επιτροπές της Βουλής καταψήφισαν,  όπως αναμενόταν, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και τα κόμματα Σπαρτιάτες και Νίκη.

«Είναι ένα τολμηρό βήμα, χωρίς να είναι ένα παράτολμο βήμα, αυτό που κάνουμε σήμερα για τα δικαιώματα», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, στις Eπιτροπές της Βουλής, ενώ, σχολιάζοντας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την παρένθετη μητρότητα, ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πειράξει» το πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί τώρα να φέρει το νομοσχέδιο ως αντιστάθμισμα στην πρωτοφανή αποδοκιμασία της χώρας μας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσον αφορά την κατακρήμνιση του εθνικού κύρους της χώρας», επισήμανε από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, υπογραμμίζοντας πως «κανείς δεν θα δει αυτό το νόμο ως εξιλέωσή σας για τη χειραγώγηση του Κράτους Δικαίου». Αναφερόμενη, εξάλλου, στα ομοφοβικά σχόλια που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης στην ακρόαση των φορέων, τόνισε πως «η επιτροπή υπήρξε μάρτυρας πρωτοφανών σκηνών κατάληψης κάθε έννοιας δικαίου και σεβασμού. Ακούγαμε την ωμή ρητορική μίσους και αναρωτιόμασταν αν οι ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες υφίστανται μια τέτοια κακοποίηση εδώ, πως και τι υφίστανται έξω».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε την κατάθεση ρυθμίσεων για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τρανς γονέα και τις γυναίκες που αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης κύησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This