Κυριακή 13/6/2021

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδοχές και υιοθεσίες

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για το -πάντα- ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας, με την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας. Θυμήθηκε μόνο λίγο πριν τις εκλογές, αντιγράφοντας πρόχειρα τις προτάσεις της ΝΔ, να φτιάξει μια πλατφόρμα, η οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γιατί, παρέδωσε προεκλογικά, μόνο ένα μητρώο γονέων που ενδιαφέρονται για αναδοχή ή υιοθεσία, χωρίς, όμως, να έχει δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μητρώο όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία παιδιών προς αναδοχή ή υιοθεσία.

Αντιθέτως, από τη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, εγγράφθηκαν στο σύστημα επιπλέον 1255 παιδιά από 60 δομές (έναντι μόλις 91 παιδιών και 2 δομών που καταχωρήθηκαν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης). Η καταχώρηση συνεχίζεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί για το σύνολο των δομών και ειδικότερα για τις δομές ιδιωτικού δικαίου.

Σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η υιοθεσία και η αναδοχή, δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταστεί απολύτως λειτουργικό, ώστε το «Μια οικογένεια για κάθε παιδί» να γίνει πραγματικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ