«Πόσα ψέματα να αντέξουμε από τον πρωθυπουργό;» αναρωτήθηκε ο Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής

«Αν τον άκουγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Ευάγγελος Αβέρωφ… θα έτριζαν τα κόκαλά τους»

Must Read

Κόλαφος για την κυβέρνηση στη δευτερολογία του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Κανένα ψέμα δεν αντέχει στην αλήθεια και στο χρόνο. Πόσα ψέματα να αντέξουμε πραγματικά από έναν Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ήρθε εδώ όχι απλά ψευδόμενος, όχι απλά συκοφαντώντας πολιτικούς του αρχηγούς αντιπάλους, αλλά διαστρεβλώνοντας ακόμα και δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, κ. Αλεξόπουλου, που δεν έχει σχέση με την πολιτική».

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε «λέει και άλλα ψέματα. Είπε εδώ ότι μείωσε τα μερίσματα και έχουμε περισσότερα έσοδα. Γιατί δεν πάτε οριζόντιο φόρο 15%, για να μειώσουμε και να έχουμε περισσότερα έσοδα αφού έχουμε περισσότερα έσοδα με τα τεκμήρια; Σας το λέμε χρόνια. Είπε ο πρωθυπουργός ότι “οι εξαγωγές είναι το 50% του ΑΕΠ”. Οι εξαγωγές είναι μόλις το 24% του ΑΕΠ. Μειωμένες κατά 5 δισ. το 2023. Ήρθε συνειδητά εδώ και μας είπε ψέματα».

Ακόμη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ενώ έλεγε προεκλογικά ότι δεν θα καλωσορίσει ποτέ τον Σκοπιανό Πρόεδρο ή πρωθυπουργό ως Μακεδόνα ή Βόρειο Μακεδόνα, σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο είπε οκτώ φορές τη λέξη “Βόρεια ψευτoΜακεδονία” για εμάς, “Μακεδονία” για αυτόν. Αν τον άκουγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Ευάγγελος Αβέρωφ… θα έτριζαν τα κόκαλά τους. Υπάρχει μία Μακεδονία και είναι ελληνική. Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε δυτική, ούτε ανατολική».

Μίλησε ακόμη για τα καρτέλ που «πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού» και τόνισε ότι «δεν τιμωρούνται ποινικά» αλλά τους επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο, απαιτώντας «χειροπέδες» σε όσους αισχροκερδούν.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτήρισε «επαίσχυντη» τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Φάμελλο, αν τολμήσουν ή αν θέλουν, να πουν το αυτονόητο που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου: «”Η Μακεδονία είναι ελληνική. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας”. Αυτό είπαν οι δύο μεγάλες ηγέτες. Και τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν προκαλούσαν οι Σκοπιανοί; Επέβαλλε αντίμετρα».

Απαντώντας στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι η «Ελληνική Λύση δεν χρειάζεται να πάρει θέση για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν την ψηφίσαμε το 2019, δεν θα την ψηφίσουμε και πάλι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This