Κυριακή 20/6/2021

Η Κεραμέως καταργεί τώρα και την αργία των Τριών Ιεραρχών…

Το υπουργείο παιδείας καταργεί την αργία των Τριών Ιεραρχών. Με απόφαση του υπουργείου η 30η Ιανουαρίου στο εξής δεν θα είναι αργία αλλά ευκαιρία για σχολικές η θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα στην τροποποιητική διάταξη του άρθρου 56 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» αναφέρει τα εξής:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Δείτε επίσης: Kόβουν το ρεύμα στο Γηροκομείο, αλλά λεφτά για ηλεκτρικά βουλευτικά αυτοκίνητα υπάρχουν…

Ακόμα ένα πολιτικά ορθό χτύπημα στην παιδεία μας από την γνωστή κυρία Κεραμέως της λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Θυμίζουμε ότι η κυρία Κεραμέως με απόφαση της πριν λίγο καιρό είχε καταργήσει την αναγραφή θρησκεύματος και εθνικότητας στα σχολικά απολυτήρια. 

Τώρα καταργεί και την αργία των Τριών Ιεραρχών κάτι που δεν τόλμησε ούτε ο Γαβρόγλου να κάνει. Ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος 2 «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου επιτρέπει στο σχολείο να λειτουργήσει σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Συντάγματος η υπακούει στα κελεύσματα ύποπτων κύκλων που προωθούν την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση και επιθυμούν σχολείο όπως και κράτος θρησκευτικά ουδέτερο και πολυπολιτισμικό;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ