Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Πέτρος Λαγούτης: «H κα. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας! Ζητάμε την απομάκρυνση της από το υπουργείο Πολιτισμού»

«Η κα. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό»

Αρκετοί ηθοποιοί έχουν ζητήσει την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη από τη θέση της στο  υπουργείο Πολιτισμού. Ανάμεσά τους είναι και ο Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους του που έχουν υποστεί κακοποίηση από ανθρώπους του χώρου, καθώς επίσης είναι υποστηρικτής του κινήματος #είμαστεόλοιμαζί.

Ο γνωστός ηθοποιός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ζήτησε την παραίτηση της κα. Μενδώνη, λόγω της στάσης που κράτησε, αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή Εθνικού Θεάτρου.

«Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλαγές που θα καθορίσουν την εξέλιξή του – και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας -και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη , η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν – και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού. Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία.

Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού
#nomoremendoni», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ