«Ο άνθρωπος του Θεού» νίκησε και τον… Covid!

Στις 26 Αυγούστου η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας που «φωτίζει» τον βίο του αγίου Νεκταρίου! Δέος με τα νέα πλάνα

Must Read

Δέος και συγκίνηση προκαλούν τα νέα πλάνα από τα γυρίσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας κάτι λιγότερο από έναν μήνα από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού», στις 26 Αυγούστου.

Μια ταινία η η οποία, όπως έχει γράψει η «Espresso», φωτίζει τον βίο του αγίου Νεκταρίου, τον οποίον υποδύεται ο σπουδαίος της γενιάς του Άρης Σερβετάλης. Τα νέα πλάνα που ήταν «κρυμμένα» στα γραφεία της εταιρίας παραγωγής είναι και ο προάγγελος όσων συγκλονιστικών θα δει το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Και μπορεί η πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας που σκηνοθέτησε η Yelena Popovic να αντιμετώπισε αρκετά εμπόδια εξαιτίας της πανδημίας (μια και αρχικά είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου του 2020 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Κοίμηση του αγίου Νεκταρίου), όμως, η διεθνής παραγωγή είχε ξεκινήσει το ταξίδι της στη μεγάλη οθόνη από το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, κερδίζοντας το Βραβείο του Κοινού!

Με ένα καστ πραγματικά για όσκαρ ερμηνειών (εκτός από τον Αρη Σερβετάλη πρωταγωνιστούν οι Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη και άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί), η ταινία «ντυμένη» με τη μουσική του πολυβραβευμένου μουσικοσυνθέτη Ζμπίγκνιου Πράισνερ φωτίζει με έναν μοναδικό τρόπο τον βίο του αγίου Νεκταρίου.

Η πλοκή

Η δημοτικότητα του αγίου τότε μητροπολίτη Πενταπόλεως προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, λίγο μετά τον θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This