Εικονική περιήγηση στο Αχίλλειο Μουσείο και στα σπήλαια Διρού

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό και το παγκόσμιο κοινό να γνωρίσει αυτούς τους εμβληματικούς χώρους

Must Read

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής και ανάδειξης πολιτιστικών και ιστορικών χώρων, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό και το παγκόσμιο κοινό να γνωρίσει τους εμβληματικούς χώρους του Αχιλλείου Μουσείου και των σπηλαίων Διρού μέσα από το ψηφιακό εργαλείο των τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων (3D Virtual Tours). Ολοι οι πολίτες μπορούν πλέον να θαυμάσουν τον αριστουργηματικό πίνακα του «Θριάμβου του Αχιλλέα», να ξεναγηθούν στην ιστορία της Στοάς των Σοφών και να «περπατήσουν» στα αυτοκρατορικά μονοπάτια του Αχιλλείου Ανακτόρου, αλλά και να βρεθούν σε μια βάρκα και να οδηγηθούν από τη «Λίμνη των Νεραϊδών» έως τον «Μεγάλο Ωκεανό» των σπηλαίων Διρού, ανακαλύπτοντας το μέρος όπου βρίσκεται o μεγαλύτερος αριθμός οστών ιπποποτάμων που έχει ανακαλυφθεί στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η ΕΤΑΔ, με γνώμονα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, θέτει δωρεάν το νέο αυτό πρόγραμμα τρισδιάστατων εικονικών περιηγήσεων στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο, μετά την πρόσφατη έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θα διατεθεί κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της Ελλάδος.

Το σπήλαιο του Διρού στη Λακωνική Μάνη, Κυριακή 9 Αυγούστου 2009.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε με ίδιους πόρους της ΕΤΑΔ, έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη λειτουργία όλων των μουσείων παγκοσμίως, λόγω των επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Από την έρευνα που πραγματοποίησε προσφάτως το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Μουσειακών Οργανισμών προκύπτει ότι το 70% των μουσειακών χώρων στην Ευρώπη παρέμεινε κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια του πανδημικού κύματος. Αυτό οδήγησε το 93% των μουσείων να στραφεί στη δημιουργία ψηφιακού υλικού, που επιτρέπει την επαφή του κοινού με εκθέματα και χώρους χωρίς φυσική παρουσία. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΑΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υιοθετεί σύγχρονες διεθνείς πρακτικές προβολής και ανάδειξης των πολιτιστικών χώρων, προσφέροντας τόσο στους Ελληνες όσο και σε κάθε χρήστη από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την ευκαιρία να βιώσει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία περιήγησης και ξενάγησης.

«Δύο σημαντικοί, ιδιαίτεροι χώροι, καθένας με τη δική του ιστορία και τα ξεχωριστά του χαρακτηριστικά, γίνονται προσβάσιμοι σε όλους τους πολίτες μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας. Η εντυπωσιακή εφαρμογή των 3D Virtual Tours, της τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης, μας μεταφέρει ψηφιακά και μας παρουσιάζει τα τεχνουργήματα του ανθρώπου και της φύσης. Τόσο το Αχίλλειο Μουσείο όσο και τα σπήλαια του Διρού αποτελούν μοναδικά στοιχεία του πολιτιστικού και του φυσικού αποθέματος της Ελλάδας» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This