Βάσω Αλλαγιάννη: Πέθανε η συνθέτης του «Αχ Ελλάδα» και του «Απόψε σιωπηλοί»

«Πέθανε στον ύπνο της», έγραψε η Χάρις Αλεξίου

Must Read

Έφυγε από τη ζωή η συνθέτης, στιχουργός και ενίοτε τραγουδίστρια, Βάσω Αλαγιάννη, όπως ενημέρωσε η φίλη της Χάρις Αλεξίου με ανάρτησή της στο Instagram, γράφοντας πως πέθανε ήσυχα στον ύπνο της.

https://www.instagram.com/p/CfSQtT5KvjO/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2956f07a-7e9d-4716-8beb-b0f479c28de3

Η Βάσω Αλαγιάννη, γενικά ολιγογράφος αλλά με τραγούδια-διαμάντια της λαϊκής γλώσσας και σοφίας, ήταν ιδιαίτερη περίπτωση της ελληνικής τραγουδοποιίας, με εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο ύφος.

Ως συνθέτης αποκλειστικά και με στίχους του μοναδικού Μανώλη Ρασούλη (ερμηνεία Νίκου Παπάζογλου) έγραψε κάποια από τα πιο δημοφιλή και σχεδόν καθολικής αποδοχής τραγούδια όπως: ο «Υδροχόος», «Λεμόνι στην πορτοκαλιά», «Αχ Ελλάδα» (σ’ αγαπώ).

Όμως και ως στιχουργός έχει να παρουσιάσει κάποια αγαπημένα τραγούδια. Δικά της είναι τα εξής: Δυο από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Λιδάκη: Ο «Γλάρος» και «Δεν είσαι πουθενά», το για ανθολογία ζεϊμπέκικο «Απόψε σιωπηλοί» (Ν. Παπάζογλου), αλλά και το χασάπικο «Που πάει η αγάπη όταν φεύγει» (Π. Παπαδόπουλου).

Στην εργογραφία της αξίζει να σημειωθούν οι συνεργασίες της με Δ. Μπάση, Β. Σαββίδη, Στ. Λογαρίδη και X. Αλεξίου (πότε ως στιχουργός ή συνθέτης ή και τα δύο).

Ο οργανικός δίσκος Svarno (Libra 2004) ήταν ένας ονειρικός δίσκος ταξίδι της ψυχής και της φαντασίας.

*με στοιχεία από dspace.dimosbyrona.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This