Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ανακαλύφθηκε τάφος με 20 άθικτες σαρκοφάγους στο Λούξορ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 ξύλινες σαρκοφάγους ακριβώς στην ίδια θέση που τις είχαν τοποθετήσει αρχαίοι Αιγύπτιοι χωρίς να τις έχει αγγίξει ποτέ ξανά από τότε ανθρώπινο χέρι!

Οι σαρκοφάγοι, που εντοπίστηκαν στο Λούξορ της δυτικής όχθης του Νείλου, εντυπωσιάζουν για τα έντονα και καλοδιατηρημένα χρώματά τους αλλά και την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, κάνοντας του αρχαιολόγους να μιλούν για τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, οι σαρκοφάγοι δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί. «Βρέθηκαν ακριβώς στην ίδια θέση στην οποία είχαν αφήσει οι αρχαίοι Αιγύπτιοι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και επισημαίνεται ότι ο τάφος στον οποίον εντοπίστηκαν διέθετε δύο επίπεδα ταφής.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ανακάλυψη, ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα κάνει πλήρη παρουσίαση των ευρημάτων σε συνέντευξη Τύπου το ερχόμενο Σάββατο. Ωστόσο ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε η «Daily Mail» εκτιμούν ότι οι σαρκοφάγοι είναι ηλικίας περίπου 3.000 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ