«Η κοριτσιέρα των Βούρλων» επιστρέφει στο «θέατρο Αυλαία» στο Πασαλιμάνι

Must Read

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στις περσινές παραστάσεις με τα συνεχόμενα soldout, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Αυλαία» στο Πασαλιμάνι, η παράσταση «Η κοριτσιέρα των Βούρλων».

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα κορίτσια που αγαπήθηκαν πίσω από την Πορταρά, στο θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή έως 1 Δεκεμβρίου2023.

Το έργο

1875. Ο Δήμος Πειραιά εκτοπίζει ένα μεγάλο αριθμό πορνών σ’ ένα μεγάλο οίκημα- εκτός σχεδίου πόλεως τότε – στην περιοχή των Βούρλων.

Τα Βούρλα χωρίζονταν σε τρεις αυλές ανάλογα με την ηλικία των γυναικών. Στην πρώτη αυλή ήταν οι μικρές, τα «τρυφερούδια», στη δεύτερη οι πιο μεγάλες και στην τρίτη αυτές που ήταν έτοιμες για απόσυρση, «οι μεστωμένες». Για πολλές δεκαετίες εκατοντάδες γυναίκες άσκησαν έγκλειστες εκεί το επάγγελμα της πορνείας, μέχρι τα Βούρλα να μετατραπούν σε φυλακή από τους Γερμανούς το 1940- 1941.

Μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας αλλά και πραγματικές μαρτυρίες, η Ελένη Φιλίνη και η Κατερίνα Αγγελίτσα ζωντανεύουν αυτές τις γυναίκες και ανοίγουν την καρδιά τους.
Μας μιλούν για όλα αυτά που έζησαν μέχρι να φτάσουν στα Βούρλα, για τη ζωή τους μέσα στην «κοριτσιέρα» όπως συνήθιζαν να λένε, για όσα τις πονούν, μα και για τα όνειρα που δε σταμάτησαν ποτέ να έχουν. Και φυσικά μας τραγουδούν. Μας τραγουδούν πολύ. Πώς αλλιώς να πούνε της ψυχής τους τα ανείπωτα;

Πληροφορίες παράστασης

• Πρεμιέρα: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023
• Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή έως 1 Δεκεμβρίου 2023
• Ώρα έναρξης: 21.00
• Διάρκεια: 70’ χωρίς διάλειμμα
• Εισιτήρια: https://bit.ly/H_Koritsiera_Ton_Vourlon_Tickets και στο τηλέφωνο θεάτρου210 4297771
• Τιμή εισιτηρίου: 15 €
• Ομαδικές κρατήσεις : 12€
• Ειδικές τιμές (Συνταξιούχοι,AMEA , άνεργοι κλπ): 12 €
• Promo Spot: https://youtu.be/gpcBgkhroAM
• Διεύθυνση: Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι, Πειραιάς
www.avlaiatheatro.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This