Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO η βυζαντινή μουσική

Must Read

Μνημείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας με τη «σφραγίδα» της UNESCO είναι από τον Δεκέμβριο του 2019 η βυζαντινή μουσική – ψαλτική τέχνη. Χθες το βράδυ η απόφαση του διεθνούς οργανισμού, που είναι επιφορτισμένος με την προστασία του πολιτισμού και των πολιτιστικών αγαθών, επικυρώθηκε με την απονομή του αποδεικτικού εγγραφής στην UNESCO, που επέδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ).

Χθες το πρωί εκπρόσωποι της ομοσπονδίας επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με αφορμή τη σημαντική απόφαση της UNESCO να συμπεριλάβει τη βυζαντινή μουσική στον κατάλογό της. Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την απόφαση «σταθμό» και ευχαρίστησε την ομοσπονδία για το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «είναι μια μεγάλη επιτυχία σας, με την ιδιαίτερη συμβολή της υπουργού κ. Μενδώνη, που έχει τέτοιες ευαισθησίες. Οτιδήποτε συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ψαλτικής στο διεθνές περιβάλλον είναι σημαντικό και οφείλουμε να το επικροτούμε».

Τα μέλη της ομοσπονδίας είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν στον Αρχιεπίσκοπο ζητήματα της ιεροψαλτικής κοινότητας, ζητώντας παράλληλα τον σχεδιασμό ενός προγράμματος κοινών δράσεων με την Ι. Σύνοδο για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο κ. Ιερώνυμος παρότρυνε τα μέλη της ομοσπονδίας να κάνουν χρήση της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής, ενώ ζήτησε ένα υπόμνημα με τα αιτήματα των ιεροψαλτών, που θα αποτελέσει αρχή συζήτησης.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή η ποιήτρια Κική Δημουλά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This