Έκτη Αίσθηση: «Η νέα μόδα επιτάσσει τους καλλιτέχνες να παίζουν μουσική σε μια εικονική πραγματικότητα»

Must Read

Oι «Έκτη Αίσθηση» δημιουργήθηκαν γύρω στα μέσα του 90 από μια παρέα φίλων, που λάτρεψε το Hard Rock των 80’ς. Σήμερα, δημιουργούν ένα κράμα από το την Alternative Rock των 90’ς, την Punk των 80’ς – 90’ς και χρωματίζουν με πινελιές Funk την μουσική τους. Στις αποσκευές τους έχουν πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων και σημαντικές συνεργασίες.

Ποιοι απαρτίζουν το συγκρότημα και πως ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Δωρή Αλέξανδρο συνθέτη, ενορχηστρωτή, κιθαρίστα και τον Θωμά Κόκαλα τραγουδιστή, στιχουργό ως βασικά μέλη. Τα κοινά ερεθίσματα και οι κοινοί στόχοι γέννησαν αυτή τη συνεργασία στα τέλη του ΄90.

Για την καλλιτεχνική συνύπαρξη απαιτείται και μία συμφωνία. Και εννοούμε το μουσικό ύφος το οποίο είναι ποιο;

Το ευρύτερο φάσμα του ροκ με έντονα μελωδικά στοιχεία και μελωδικά ρεφρέν όπου «μένουν», καθώς και στοιχεία και πινελιές punkκαι funkστην σκληρότερη μορφή τους.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Σίγουρα οι χρυσές δεκαετίες των ’70ς, ’80ς και ‘90ς με τα τεράστια συγκροτήματα που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στο μουσικό στερέωμα. Καλλιτέχνες όπως οι Doors, Led Zeppelin, Black Sabbath, Queen,Iggy Pop, Rage Against the machine, Faithnomore, Extreme, Greenday όπως και πλειάδα Hard Rock και Heavy Metal συγκροτημάτων συνθέτουν την παλέτα των επιρροών μας…

Πώς πιστεύετε ότι η Έκτη Αίσθηση διαφέρουν από άλλα συγκροτήματα;

Δεν θεωρούμε ότι διαφέρουμε από τα άλλα συγκροτήματα, τουλάχιστον στους βασικούς στόχους.Επιδιώκουμε να κρατάμε μία θετική στάση σε συνάρτηση με τη στάση της ζωής μας. Γράφουμε τραγούδια με βάση τα καθημερινά ερεθίσματα και όχι γιατί απλά θα έπρεπε να γράφουμε.

Πρόσφατα ακούσαμε και δύο ηχογραφήματά σας. Μιλήστε μας γι’ αυτά

Το «ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ» και το «ΦΕΥΓΩ» είναι 2 αντιπροσωπευτικά τραγούδια που οι στίχοι τους είναι επίκαιροι όσο ποτέ. Το «ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ»,έχει κοινωνικοπολιτικές και αναπάντητες «αναζητήσεις» που υφίστανται από τη δημιουργία της ανθρωπότητας, το δε «ΦΕΥΓΩ» αναφέρεται σε οικολογικές ανησυχίες επίκαιρες όσο ποτέ…….

Παρατηρούμε ότι στην εποχή της πανδημίας, η μουσική εξακολουθεί να παίζει ενεργό ρόλο. Ποια είναι η άποψή σας και τι σημαίνει για σας μουσική και τραγούδι;

Η μουσική και το τραγούδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων, ποτέ δεν σταμάτησε να αποτελεί έκφραση ούτε σε περιόδους πολέμου, ούτε γενικά σε δύσκολες στιγμές της ανθρωπότητας. Και αποτελούν το παν για τους καλλιτέχνες και ειδικότερα για τους Έκτη Αίσθηση . Ίσως μάλιστα σήμερα η καραντίνα να αποτελεί ερέθισμα και προτροπή σε περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν είτε από το μετερίζι του δημιουργού, είτε από τη θέση του ακροατή.

Πιστεύετε ότι η μουσική αλλά και γενικότερα η τέχνη και ο πολιτισμός, θα περάσουν κρίση την επόμενη μέρα;

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη ημέρα. Η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός γενικά έχουν ένα κοινό παρονομαστή, την ανάγκη να τα μοιράζεσαι με τον διπλανό σου. Την ανάγκη να ακούσεις-δεις ένα καλλιτέχνη που αγαπάς, όπου πρέπει να πας σε μια συναυλία, να έρθεις σε επαφή με άλλους, να χορέψεις και να νιώσεις μαζί τους την μαγεία. Το ίδιο και στο θέατρο και στο κινηματογράφο. Ακόμα και αν έχεις το καλύτερο Home cinema στο σπίτι, δεν είναι το ίδιο με τον κινηματογράφο.

Μένετε Σπίτι; Και πως εκφράζεστε καλλιτεχνικά εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα εμφανίσεων.

Δημιουργώντας μουσική, τι άλλο. Προετοιμάζοντας το επόμενο ή τα επόμενα τραγούδια, καθώς και την επόμενη μέρα μας. Παρατηρούμε μία νέα διαδικτυακή μόδα, που επιτάσσει τους καλλιτέχνες ασχέτως αναγνωρισιμότητας να κάθονται μπροστά στον υπολογιστή τους παίζοντας τα τραγούδια τους μόνοι τους ή συνδεδεμένοι με άλλους μουσικούς. Για εμάς αυτό είναι «εικονική πραγματικότητα». Επιλέγουμε τη μαγεία της ζωντανής όταν αυτό με το καλό έρθει.

Ετοιμάζετε κάποιο νέο τραγούδι για το άμεσο μέλλον;

Δουλεύουμε σε νέα πράγματα, δυστυχώς όμως λόγω της κατάστασης δε μπορούμε πλέον να βάλουμε χρονοδιαγράμματα. Ακολουθούμε τις εξελίξεις και προχωράμε κι εμείς μαζί με τις καταστάσεις.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This