Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ο πιλότος που «προσγειώθηκε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Must Read

Ένας δήμαρχος «πιλότος», που κατεβαίνει, διεκδικώντας ξανά τα περίφημα «3Β» της Αττικής, απεχθάνεται όσους χρησιμοποιούν το δημαρχιακό αξίωμα για να μπουν στη Βουλή, πετάει συχνά «στα σύννεφα» και θέλει να δειπνήσει με τη Νάνα Μούσχουρη.

Αυτός είναι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που ανοίγεται σήμερα στην «Espresso», λέγοντας ότι η πολύχρονη εμπειρία του ως πιλότου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η αεροπορική του εκπαίδευση τον βοήθησαν πολύ στη διοίκηση των τριών δήμων. Ήταν εννέα χρόνια συγκυβερνήτης και 13 κυβερνήτης.
Δηλώνει εραστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και έχει δεχθεί πολλές προτάσεις από τη Ν.Δ. για υποψηφιότητα μαζί της.

Ο δήμαρχος παρατηρεί ότι το Ελληνικό κατασκευάζεται «χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι κατάλληλες υποδομές σε οδικά δίκτυα και συγκοινωνίες».

Βρίσκει υπερβολικό το στερεότυπο «των ωραίων πιλότων που δελεάζουν το γυναικείο φύλο», ενώ λέει ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει στην εύνοια των γνωριμιών που λέγεται ότι παρέχει το Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο φοίτησε.
Είναι μεγάλος θαυμαστής της Νάνας Μούσχουρη, που διατηρεί σπίτι στην πόλη του, τη Βουλιαγμένη, και αποκαλύπτει μέσω της συνέντευξης την επιθυμία του να περάσει λίγο χρόνο μαζί της.

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο αείμνηστος Τόλης Βοσκόπουλος ήταν θείος του δημάρχου Κωνσταντέλλου. Μάλιστα, το «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», το αγαπημένο του τραγούδι, είναι λες και έχει γραφτεί για τη σύζυγο και συμπαραστάτριά του Ντίνα Γιάτση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, την Αθηνά, την Πέλλη και τον Δημήτρη.

Ο δήμος ή το αεροπλάνο πιλοτάρεται πιο εύκολα;

Θα έλεγα πως είναι εξίσου δύσκολα, αλλά πολύ διαφορετικά. Στο αεροπλάνο πετάς στους αιθέρες, απαιτούνται αυτοσυγκέντρωση, ψυχραιμία και επιχειρησιακή επάρκεια υψηλού επιπέδου. Οταν διοικείς έναν δήμο προσγειώνεσαι σε μια άλλη πραγματικότητα, διοικείς έναν τεράστιο οργανισμό με πολλές απαιτήσεις, όπου πρέπει ταυτόχρονα να διαθέτεις γνώση για πολλά αντικείμενα. Οφείλω, όμως, να τονίσω πως μεγάλο μέρος της αεροπορικής μου εκπαίδευσης, όπως η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η διαχείριση κρίσεων, μου έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων καθημερινών ζητημάτων της πόλης.

Θα διεκδικήσετε εκ νέου τον δήμο ή θα βρεθείτε κάπου αλλού; Σίγουρα θα σας έχουν κάνει πρόταση να κατεβείτε υποψήφιος για τη Βουλή.

Ναι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για να μπορέσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014. Τα τελευταία χρόνια έχω δεχτεί αρκετές προτάσεις να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή από το κυβερνών κόμμα, αλλά έχω ξεκαθαρίσει πως είμαι εραστής του πρώτου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ενασχόλησή μου με τα κοινά προέκυψε από την ανάγκη που ένιωθα να συμβάλω στη δημιουργία μιας καλύτερης πόλης για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Δεν έχω καμιά πρόθεση να χρησιμοποιήσω το δημαρχιακό αξίωμα ως σκαλοπάτι για κάποια άλλη πολιτική θέση.

Ποια είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα του δήμου, που χρήζουν άμεσης επίλυσης;

Μετά την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα μας και την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας μας, η πόλη μας έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης πολύ σημαντικών εγχώριων, αλλά και ξένων επενδύσεων. Αποτελεί για μας μεγάλο στοίχημα να διαχειριστούμε αυτό το επενδυτικό κύμα, χωρίς να αλλοιωθεί η πράσινη φυσιογνωμία της πόλης. Οι επενδύσεις είναι θετική εξέλιξη, όσο αυτές είναι συμβατές με τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και δεν αλλοιώνουν την υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Παράλληλα, όμως, αποτελεί για μας μεγάλο στοίχημα να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών της πόλης μας. Ηδη έχουν γίνει πολλά σ’ αυτή την κατεύθυνση, αλλά θεωρώ πως έχουμε ακόμα πολλή δουλειά.

Τι γνώμη έχετε για τους Μητσοτάκη, Τσίπρα και τώρα Ανδρουλάκη;

Κατ’ αρχάς, είναι χαρά να ηγούνται των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν φιλοδοξίες και όραμα για το μέλλον. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωριζόμαστε από παιδιά και διατηρούμε άριστες σχέσεις. Ανέλαβε τη χώρα μόλις επτά μήνες πριν από την έναρξη της πανδημίας, γεγονός που τον αδικεί σε επίπεδο υλοποίησης του κυβερνητικού του προγράμματος, αλλά του επέτρεψε να δείξει ικανότητα στη διαχείριση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, αλλά το γενικό πρόσημο είναι θετικό. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το τιμόνι της χώρας εν μέσω της οικονομική κρίσης και πρότεινε στον ελληνικό λαό μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης η οποία δεν μπόρεσε να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα. Κρίθηκε στις εκλογές του 2019, αλλά θεωρώ πως παραμένει στο προσκήνιο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας ικανότατος νέος άνθρωπος, που πέτυχε πριν από λίγες μέρες μια πολύ μεγάλη εσωκομματική νίκη απέναντι σε αντιπάλους με μεγάλη ιστορία στο κόμμα. Τώρα θα κληθεί να δοκιμαστεί στην πρώτη γραμμή, να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο. Εχει σίγουρα δύσκολο και απαιτητικό έργο μπροστά του.

Ο δήμος σας έχει κατοίκους επωνύμους – σελέμπριτι, καλλιτέχνες κ.λπ. Σας ζητούν ρουσφέτια αυτοί, ως ισχυροί και αναγνωρίσιμοι;

Θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Πράγματι, στον δήμο μας κατοικούν πολλοί γνωστοί από την πολιτική, τον επιχειρηματικό κόσμο, τον αθλητισμό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι μεγάλη χαρά για μας το γεγονός πως οι περισσότεροι στέκονται δίπλα στη δημοτική Αρχή και συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στη βελτίωση της πόλης όπου ζουν. Υπάρχει μεγάλη διάθεση για προσφορά.

Η ανάπλαση του Ελληνικού επηρεάζει τη δική σας… Ριβιέρα;

Πρόκειται για μια επένδυση που στοχεύει στην προσέλκυση εκατομμυρίων ανθρώπων, μόνιμων κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών, χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι κατάλληλες υποδομές μεταξύ άλλων στα οδικά δίκτυα και στις συγκοινωνίες για την εξυπηρέτηση της περιοχής. Θεωρώ πως πρέπει οι όμοροι δήμοι να αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών, για να έχουμε τις πόλεις μας θωρακισμένες, με τις κατάλληλες υποδομές για την αντιμετώπιση της μεγάλης εισροής κόσμου στο παραλιακό μέτωπο.

Υπάρχουν φορές που πετάτε στα σύννεφα;

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, οι πτήσεις στα σύννεφα είναι συχνό φαινόμενο. Ως δήμαρχος πετάω ψηλά, στα σύννεφα θα έλεγε κανείς, όταν κάνω σχέδια για το μέλλον της πόλης μας.

Οι πιλότοι έχουν τη φήμη των κατακτητών του γυναικείου φύλου και είναι επάγγελμα που τραβάει τις γυναίκες. Εσείς τι λέτε για αυτό; Το ζήσατε;

Αυτό είναι ένα στερεότυπο το οποίο έχει σίγουρα μεγάλη δόση υπερβολής. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν φλερτ μεταξύ των φύλων, τα οποία είναι θεμιτά όσο γίνονται με όρους σεβασμού και δεν ξεπερνούν τα όρια. Σημαντικό ήταν και θα είναι πάντα να υπάρχει ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των φύλων σε όλους τους χώρους.

Εχουν δίκιο όσοι λένε ότι τα κολεγιόπαιδα έχουν τις άκρες τους και πάνε μπροστά; Είστε όντως πιο ευνοημένοι;

Το Κολλέγιο Αθηνών είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια εκεί. Μας έδωσε πολλά ακαδημαϊκά εφόδια για να μπορέσουμε να «πάμε μπροστά», όπως αναφέρατε. Σε ό,τι αφορά την εύνοια της γνωριμίας, θα έλεγα πως περιορίζεται στη φιλική αντιμετώπιση που θα είχε οποιοσδήποτε συναντήσει έναν παλιό συμμαθητή του, ανεξάρτητα από το σχολείο όπου πήγε. Πρέπει, επιτέλους, να εκλείψει σε όλα τα επίπεδα η εύνοια λόγω γνωριμιών και να επιτύχουμε την απόλυτη αξιοκρατία σε όλους τους τομείς.

Μιλήστε μου λίγο για την οικογένειά σας.

Είμαι ευλογημένος να έχω τρία σπουδαία παιδιά, με ήθος, ευγένεια και εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Λόγω των απαιτήσεων του επαγγέλματός μου και των μεγάλων απουσιών από το σπίτι, την ανατροφή των παιδιών μας πιστώνεται η σύζυγός μου Ντίνα, η οποία στεκόταν πάντα δίπλα τους. Οφείλω, όμως, πάρα πολλά και στους δικούς μου γονείς, οι οποίοι μου προσέφεραν απλόχερα τα εφόδια για κάθε βήμα της ζωής μου.

Ζήσατε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές στον αέρα; Τι θυμάστε περισσότερο;

Αυτό που μοιραζόμαστε όσοι συμμετέχουμε στη μεγάλη οικογένεια της αεροπορίας, και ειδικότερα της παλιάς Ολυμπιακής, είναι οι βαθιές ανθρώπινες σχέσεις που είχαμε αναπτύξει μεταξύ μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όσες φορές χρειάστηκε να είμαστε στον αέρα σε ημέρες εορτών, να καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη του σπιτιού από τη δεύτερη οικογένειά μας, το πλήρωμα του αεροπλάνου με το οποίο πετούσαμε.

Πότε ηρεμεί ένας δήμαρχος;

Φαντάζομαι, την ημέρα που σταματάει να είναι δήμαρχος. Η θέση του δημάρχου είναι πολύ απαιτητική και για να ολοκληρώσουμε το όραμα και τα σχέδιά μας για την πόλη δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε ποτέ.

Με ποια πολιτικό ή ηθοποιό θα δειπνούσατε και πού θα την πηγαίνατε;

Είχα πρόσφατα την τιμή να γνωρίσω στο δημαρχείο της πόλης μας την τεράστια παγκόσμια προσωπικότητα Νάνα Μούσχουρη. Πρόκειται για σπουδαίο άνθρωπο, μια γυναίκα που παραμένει ταπεινή παρά την παγκόσμια φήμη και τη μεγάλη διεθνή αναγνώρισή της. Οταν επισκέπτεται τη χώρα μας ζει στη Βουλιαγμένη και θα ήταν εμπειρία ζωής να μου κάνει την τιμή να μου χαρίσει λίγη ώρα σε ένα από τα μοναδικά παραλιακά καταστήματα της πόλης μας, να μοιραστεί μαζί μου λίγες από τις ατελείωτες εμπειρίες που έχει αποκτήσει στη διαδρομή της.

Ποια η σχέση σας με τον αείμνηστο Τόλη Βοσκόπουλο; Ποιο τραγούδι του σας αναστατώνει;

Ηταν ξάδελφος της μητέρας μου ο Τόλης. Εκτός όμως από τη συγγενική σχέση μου με τον αείμνηστο Τόλη, είχα τη χαρά να διαμένουμε στο ίδιο κτίριο επί 14 χρόνια. Ετσι μπορέσαμε να έρθουμε κοντά και να γνωρίσουμε εγώ και η οικογένειά μου τον υπέροχο χαρακτήρα του. Ο ανεπανάληπτος Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ο Ελληνας Σινάτρα και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα από τα πολλά τραγούδια του, αλλά, αν διάλεγα ένα, αυτό θα ήταν σίγουρα το «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά».

Δήμαρχος ή πιλότος τελικά;

Δήμαρχος-πιλότος! Εχω αφοσιωθεί πλήρως στα καθήκοντά μου στο τιμόνι της πόλης, αλλά η αεροπορία είναι τρόπος ζωής και οι περιορισμένες αεροπορικές πτήσεις παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This