Τηλέμαχος Γεώργιος Βραχνής: «Δουλειά της αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι ο έλεγχος για μάσκες και υγειονομικά πάσα»

Must Read

Είναι αστυνομικός που έχει δαπανήσει 23.000 ευρώ για να επισκευαστεί και ενισχυθεί περιπολικό της ΕΛΑΣ. Γράφει βιβλία. Είναι youtuber. Συγκεντρώνει τρόφιμα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αργία.

Ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα όταν προέτρεψε τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία όταν παρανόμως οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να διαλύσουν μία νόμιμη διαδήλωση. Ο Τηλέμαχος Γεώργιος Βραχνής μιλά για όλα τα παραπάνω στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Αυτή την περίοδο βρίσκεστε σε διαθεσιμότητα. Ποιος είναι ο λόγος;

Η απόφαση πάρθηκε από την υπηρεσία ως προληπτικό μέτρο (και χωρίς να έχω καταλάβει, ή να μου έχει κοινοποιηθεί το σκεπτικό πίσω από αυτό, παρά μόνο η απόφαση) διότι το καλοκαίρι, εν μέσω ταραχωδών διαδηλώσεων, με βίντεό μου προέτρεψα τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία όταν παρανόμως οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να διαλύσουν μία νόμιμη διαδήλωση. Μάλιστα τόνισα ότι αυτό έχει και μικρότερη επικινδυνότητα και για τους αστυνομικούς των κατασταλτικών δυνάμεων.
Ποιες κινήσεις έχετε κάνει για την αποκατάστασή σας;
Προς το παρόν έχω στείλει εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στο Υπουργείο Προ.Πο. ώστε να μου κοινοποιηθούν συγκεκριμένα έγγραφα ΟΛΩΣ απαραίτητα για την έκβαση της υποθέσεώς μου, τα οποία όμως δεν έχω λάβει και λόγω αυτού η διαδικασία (ΕΔΕ) έχει ήδη λάβει την πρώτη της αναβολή. Τα δημοσιεύματα των καναλιών που ανέφεραν ότι τιμωρήθηκα με τη λήξη της ΕΔΕ είναι ψευδή, συκοφαντικά και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα» όπως τα αποκαλώ στα βίντεό μου.

Πόσο καιρό υπηρετείτε στην ΕΛΑΣ και σε ποιον βαθμό έχετε φτάσει;

Είμαι στον 13ο χρόνο υπηρεσίας και θα είχα λάβει τον βαθμό του υπαρχιφύλακα, εάν, χωρίς να υπάρχει νομολογία που να το στηρίξει – αλλά και με βάση καταφανώς παράνομης διώξεως εναντίον μου, για την οποία έχω υποβάλει δικαστική έγκληση για το κακούργημα της Κατάχρησης Εξουσίας και άλλων αδικημάτων – ελήφθη απόφαση να ανασταλεί η προαγωγή μου.

Τι έχετε διαπιστώσει τόσο καιρό που υπηρετείτε για το επίπεδο της ασφάλειας στην Ελλάδα, για τα στελέχη και για τα βασικά προβλήματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας;

Κοινή ομολογία αποτελεί ότι συνεχώς βρισκόμαστε να απασχολούμαστε με τα ίδια άτομα. Ειδικά όσον αφορά αθίγγανους οι οποίοι ενεργούν έκνομες ενέργειες από ιδιαίτερα νεαρή ηλικία. Είναι θέμα πολιτείας, όχι αστυνομίας, θεωρώ ότι εάν υπάρξουν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, οι συνάδελφοί μου είναι ικανοί και πρόθυμοι να κάνουν την Ελλάδα την πιο ασφαλή χώρα του κόσμου. Στο σημείο αυτό να επισημάνω την χρήση του προσωπικού της αστυνομίας για κάθε είδους πάρεργο. Για δυο χρόνια τώρα χρησιμοποιείται τεράστιος αριθμός συναδέλφων μου (με κομμένα ρεπό πολλές φορές) για το «κυνήγι» των πολιτών αναφορικά με τις παραβάσεις κοβιντ. Η δουλειά της αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι ο έλεγχος για μάσκες και υγειονομικά πάσα. Επίσης χρόνιο πρόβλημα αποτελούν οι ταυτότητες, τα διαβατήρια, οι επιδόσεις δικογράφων κλπ, όπως επίσης και τα μέτρα τάξης εντός των γηπέδων.

Η εισαγόμενη εγκληματικότητα πόσο επηρεάζει το γενικό σκηνικό;

Πάρα πολύ. Για παράδειγμα η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης απασχολεί πέρα από την υπηρεσία του αλλοδαπών, στατικές φυλάξεις στα hot spot, μεταγωγές, κρατητήρια, υπηρεσία ταυτοποίησης, φυλακές κλπ.
Οποιοδήποτε κρατικό σύστημα, όταν το υπερφορτώσεις με συσσωρευμένα εισερχόμενα, κάποια στιγμή θα γίνει μη διαχειρίσιμο.

Το περιπολικό την επισκευή και ενίσχυση του οποίου πλήρωσε ο κ. Βραχνής.

Αληθεύει ότι έχετε επισκευάσει περιπολικό με δικά σας έξοδα; Πότε έγινε αυτό, πόσο κόστισε και που βρίσκεται σήμερα το όχημα;

Πήρα την πρωτοβουλία να επισκευάσω ένα Scoda Octavia 1.8 20vt το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο για «κόψιμο» στο συνεργείο της υπηρεσίας. Οι ανάγκες όμως της αστυνόμευσης ήταν τέτοιες που αποφάσισα να το αναβαθμίσω, και ως προς την ιπποδύναμη – 486 ίππους – αλλά και ως προς την ασφάλεια και την αντοχή (αναρτήσεις αγωνιστικού τύπου, οκταπίστονα φρένα, φαρδύτερα ζαντολάστιχα κλπ). Είχε γίνει γνωστό στην πιάτσα και στο Μενίδι ειδικότερα ήταν το φόβητρο όσων το προηγούμενο διάστημα έκλεβαν βελτιωμένα οχήματα, έκαναν εγκληματικές ενέργειες τύπου ληστείες ή διαρρήξεις με απόσπαση χρηματοκιβωτίων, διέφευγαν των περιπολικών λόγω σαφούς ανωτερότητας, και στο τέλος τα έκαιγαν σε κάποιο απόμακρο σημείο ώστε να χαθούν τα αποτυπώματα/το dna. Αυτό λοιπόν έπαυσε (τουλάχιστον στη δική μου βάρδια) διότι πλέον υπήρχε ένα περιπολικό που είχε κάνει επιτυχείς καταδιώξεις ακόμα και σε μεγάλου κυβισμού δίκυκλα. Το κόστος ήταν περί τα 23.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος από τη μισθοδοσία μου και κάποια από αυτά από δική μου μοτοσυκλέτα που πούλησα.

Αυτό τον καιρό συγκεντρώνετε τρόφιμα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αργία. Τι σας ώθησε να αναλάβετε αυτή την πρωτοβουλία; Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι αναγνώστες της συνέντευξης;

Οι ίδιοι με αγκάλιασαν και μεταφορικά και κυριολεκτικά όταν με κάλεσαν κάποια στιγμή να μιλήσω σε εκδήλωσή τους στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί τους έδωσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που προόριζα για δικηγορικά έξοδα. Στην πορεία σκεφτόμουν ότι δεν έχω προσφέρει τίποτα σημαντικό, καθότι τα έξοδα διαβίωσης μιας τυπικής οικογένειας είναι πολύ μεγάλα. Τότε αποφάσισα να κάνω τον διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο όπου συμμετείχαν τα πιο μεγάλα ονόματα της εναλλακτικής, ελεύθερης ενημέρωσης και ακτιβισμού. Και με το πέρας αυτού, αποφάσισα να ξεκινήσω μία νέα ομάδα όπου θα μετέφερε τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη στην πόρτα των υγειονομικών, με διακριτικότητα προς τον παραλαβόντα.

Πέρα από αστυνομικός είστε και συγγραφέας. Ποια βιβλία έχετε κυκλοφορήσει; Σε τι αναφέρονται; Ποιοι είναι οι συγγραφείς που σας έχουν επηρεάσει;

Ασχολούμαι με τη συγγραφή από το 2008. Έχω εκδώσει τρία βιβλία με τίτλους «Ροδοπέταλα σε μία Επανάσταση», «ο Άγγελος και ο Φύλακάς του» και «Προμηθέας, η Ενσάρκωση», όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Μεταξύ τους είναι αρκετά διαφορετικά (πολιτική/δράση/μυστήριο τα «Ροδοπέταλα», Κοινωνικό δράμα ο «Άγγελος» και επιστημονική φαντασία ο «Προμηθέας»). Όλα άπτονται θεμάτων που προβληματίζουν γενικά τον σύγχρονο κόσμο και έχω λάβει πάμπολλά θετικά σχόλια από τους αναγνώστες μου. Θεωρώ πιο σημαντικούς για εμένα, με σειρά αναγνώσεως, ήταν ο Όμηρος που έδωσε τις βάσεις για επική/ηρωική συγγραφή, με πανάξιο συνεχιστή του τον Τόλκιν και o εν ζωή συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και ηρωισμού στον κόσμο του Warhammer40k, ο Dan Abnett.

Σε ανησυχεί το μέλλον μας, όπως διαμορφώνεται με πρόφαση ή με αφορμή την πανδημία;

Θεωρώ βέβαιη την συνεχή πορεία προς την παγκοσμιοποίηση με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που ενέχει κάθε τέτοιο εγχείρημα. Φοβάμαι πως θα έρθει ένα αντίστοιχο social credit system όπως της Κίνας (bonus – malus) με εργαλείο το περίφημο QR που θα μας διαχωρίζει σε καλούς πολίτες και μαύρα πρόβατα (και ήδη έχει υποχρεωθεί ο Έλληνας να σκανάρεται όπου κι αν βρεθεί), καθώς και το χειρότερο όλων, η επιστολική ψήφος που σε μεγάλους αριθμούς ενέχει τεράστιους κινδύνους για νόθευση των εκλογών και αντιδημοκρατικό αποτέλεσμα (όπως και κάθε τρόπος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους ίδιους ακριβώς λόγους).

Έχεις κάποια συμβουλή για τους αναγνώστες μας;

Ναι, να μη θεωρούν τίποτε δεδομένο και τίποτε ακατόρθωτο. Το σύστημα είναι πολύ πιο αδύναμο απ’ ότι νομίζει η πλειοψηφία. Όταν πάρεις απόφαση ότι δεν το φοβάσαι, έχεις καταργήσει το πιο ισχυρό τους όπλο, τον ίδιο τον φόβο. Πας μπροστά, και πας με χαμόγελο, χωρίς να στο κρύβουν οι μάσκες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This