Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ο πιλότος που πατάει πολύ γερά στη γη

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, δηλώνει έτοιμος να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών

Must Read

Η οδός Τόλη Βοσκόπουλου είναι προσωπική απόφαση του πιο φανατικού θαυμαστή του! Ο ανιψιός του αείμνηστου Τόλη, δηλαδή ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης (3Β) Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα δώσει το όνομα του θρύλου της ελληνικής μουσικής σε δρόμο της Βούλας, όπου εκείνος έζησε την τελευταία εικοσαετία της ζωής του. Ελάχιστοι γνωρίζουν τη συγγενική σχέση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με τον «τροβαδούρο του έρωτα» και ακόμη λιγότεροι το πόσο ήταν και είναι θαυμαστής του.

  • Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο δήμαρχος «πιλότος», που θα είναι παρών στις εκλογές του 2023, διεκδικώντας ξανά τα περίφημα «3Β» της Αττικής, δηλώνει λάτρης και οπαδός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και έχει δεχθεί πολλές προτάσεις για υποψηφιότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή.
«Πρέπει με νηφαλιότητα να εκτιμήσουμε το δυστύχημα των Τεμπών και να αξιολογήσουμε τα ανακλαστικά του κράτους, των υπηρεσιών, αλλά και της κοινωνίας» λέει, μιλώντας σήμερα στην «Espresso», για το θέμα των ημερών, δηλαδή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εκείνος, μάλιστα, ως παλιός πιλότος, με 17.000 ώρες πτήσης, θεωρεί ότι το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης, υποστηρίζοντας ότι «το πιο επικίνδυνο κομμάτι ενός ταξιδιού με αεροπλάνο είναι η μετάβαση από το σπίτι στο αεροδρόμιο και πίσω»! Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επιμένει να λέει ότι από την κατασκευή του Ελληνικού λείπουν οι υποδομές, που θα στηρίξουν την έλευση των εκατομμυρίων επισκεπτών που θα φέρει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Ο δήμαρχος των 3Β ίσως έχει το ωραιότερο δημαρχιακό γραφείο. Από τα παράθυρά του, όταν ο ουρανός είναι καθαρός, βλέπει την Αίγινα και τα βουνά της Πελοποννήσου! Ο ίδιος είχε «καημό» να γνωρίσει καλύτερα και να δειπνήσει με τη Νάνα Μούσχουρη, και αυτό έγινε πραγματικότητα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια πήρε το χρυσό μετάλλιο της πόλης από τα χέρια του.

Ο δήμαρχος πετάει συχνά «στα σύννεφα», τόσο με τα αεροπλάνα του, για να διατηρήσει την ισχύ των αεροπορικών αδειών του, όσο και οραματιζόμενος το μέλλον της πόλης του. Είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Ντίνα Γιάτση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, την Αθηνά, την Πέλλη και τον Δημήτρη, που φέτος δίνει πανελλήνιες εξετάσεις, ελπίζοντας να αποκτήσει τις γνώσεις του μπαμπά του. Ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης έχει ένα αλλιώτικο ρεκόρ γνώσης: Διαθέτει έξι πανεπιστημιακά πτυχία, ενώ φέτος προσέθεσε την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Αμυνας και ένα μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τις Στρατηγικές Σπουδές Ασφαλείας!

Δήμαρχος ξανά ή «σάλτο» στην κεντρική πολιτική σκηνή; Σας έγινε πρόταση για τις ερχόμενες εκλογές;

Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη λάτρης και οπαδός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν δύο φορές για τη θέση του δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και ήδη έχω δηλώσει πως τον Οκτώβριο του 2023 θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους, για να συνεχίσω το έργο που ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου το 2014. Εχουμε πρόγραμμα και ολοκληρωμένο όραμα για την πόλη, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πώς βλέπετε την κυβερνητική πορεία; Θα κοστίσει το δυστύχημα των Τεμπών;

Ενα τραγικό δυστύχημα στο οποίο θρηνήσαμε 57 ψυχές, κυρίως νέων παιδιών, δεν μπορεί να κοστολογηθεί και να εκτιμηθεί με όρους κέρδους ή ζημιάς σε ψήφους. Οφείλουμε να ερευνήσουμε σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί και να αποδώσουμε ευθύνες όπου ανήκουν. Πρέπει με νηφαλιότητα και χωρίς συναισθηματικό φορτίο να εκτιμήσουμε το δυστύχημα των Τεμπών και κάθε αντίστοιχο περιστατικό, και να αξιολογήσουμε τα ανακλαστικά του κράτους, των υπηρεσιών, αλλά και της κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πορεία, η σημερινή κυβέρνηση κλήθηκε να αντεπεξέλθει σε πρωτοφανή γεγονότα, στην πανδημία, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ενεργειακή κρίση και πλέον στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σε πολύ λίγο χρόνο θα κριθεί από την ελληνική κοινωνία για τις επιδόσεις της σε όσα διαχειρίστηκε. Ως αιρετός εκπρόσωπους μερίδας της ελληνικής κοινωνίας έχω μάθει να σέβομαι και να εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση της, και πιστεύω πως πάντα τα ανακλαστικά της και οι αποφάσεις που παίρνει σε μαζικό επίπεδο εμπεριέχουν σοφία. Εμείς οι αιρετοί οφείλουμε να τις σεβόμαστε και να τις αφουγκραζόμαστε.

Οι πτήσεις είναι ασφαλείς; Σας ρωτώ λόγω της εμπειρίας σας ως αεροπόρου.

Οι απαιτήσεις ασφαλείας στις αερομεταφορές διασφαλίζουν πως οι πτήσεις εξακολουθούν και είναι το ασφαλέστερο μέσο μαζικών μετακινήσεων. Λέγεται στην αεροπορία πως το πιο επικίνδυνο κομμάτι ενός ταξιδιού με αεροπλάνο είναι η μετάβαση από το σπίτι στο αεροδρόμιο και πίσω! Ολα τα αεροπορικά ατυχήματα, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητά τους, διερευνώνται σε βάθος και τα αίτια αλλά και οι τρόποι αποφυγής τους εντάσσονται αυτομάτως στα εγχειρίδια της αεροπορίας. Μακάρι όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς να ακολουθούσαν τους αυστηρούς κανόνες της αεροπορίας, ειδικά σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Σε προηγούμενη συνέντευξή μας είχατε εκφράσει κάποιους προβληματισμούς για το Ελληνικό. Εξακολουθούν να ισχύουν ή τα πράγματα διορθώθηκαν;

Παρά το γεγονός πως έχουν γίνει κάποια βήματα σχετικά με την υλοποίηση του έργου, δεν βλέπουμε να σχεδιάζονται υποδομές για να μπορέσει η περιοχή να δέχεται τα εκατομμύρια των επισκεπτών που φιλοδοξούν οι επενδυτές να προσελκύσουν. Εκφράζουμε επιφυλακτικότητα για να μη βιώσουμε εκ νέου μια περιπέτεια αντίστοιχη με αυτήν που ζήσαμε όταν άνοιξε το αεροδρόμιο στα Σπάτα. Εκεί θυμίζω πως το αεροδρόμιο λειτούργησε πριν ολοκληρωθούν τα οδικά και συγκοινωνιακά έργα, με αποτέλεσμα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος να δηλώσει τότε «πως το αεροδρόμιο των Σπάτων είναι το μόνο της Ευρώπης που είναι προσβάσιμο μόνο από τον αέρα». Αντιστοίχως, πολύ φοβόμαστε πως το Ελληνικό σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι προσβάσιμο, μάλλον, μόνο από τη θάλασσα.

Τι σημαίνει να είσαι δήμαρχος στα 3Β; Είναι «κυριλέ» πόστο σε σχέση με δήμους, π.χ., της δυτικής Αθήνας;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο ή λιγότερο σημαντικό από οποιονδήποτε άλλον δήμαρχο. Οι θέσεις που μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας είναι θέσεις ευθύνης και οι κάτοικοι των πόλεών μας καλώς έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας και τη διατήρηση αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια μοναδικής ομορφιάς πόλη και έχουμε χρέος να τη φροντίζουμε, να την προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε το φυσικό περιβάλλον και τη μοναδική φυσιογνωμία της.

Περιγράψτε μου τη θέα από το γραφείο σας ένα χειμωνιάτικο και ένα καλοκαιρινό απόγευμα.

Εχω την τύχη, όταν κάθομαι στο γραφείο μου, να βλέπω τη θάλασσα και τη Χερσόνησο του Καβουριού, το μικρό νησάκι απέναντι από την παραλία της Βούλας, την Υδρούσα, την Αίγινα και, όταν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα, ακόμα και τα βουνά της Πελοποννήσου. Το καλοκαίρι παρακολουθώ ανθρώπους να απολαμβάνουν τη θάλασσα, να κάνουν ναυταθλητισμό και να κολυμπάνε στα πεντακάθαρα νερά μας, ενώ τον χειμώνα η φύση ζωγραφίζει έναν διαφορετικό «πίνακα» κάθε μέρα.

Παλιά, μου δηλώσατε θαυμαστής της Νάνας Μούσχουρη. Τελικά καταφέρατε να βρεθείτε τετ α τετ σε παραλιακό ταβερνάκι, όπως θέλατε;

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τη Νάνα Μούσχουρη στο δημαρχείο μας, όπου ενώπιον της οικογένειάς της, πολλών συνοδοιπόρων της από το καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και εκατοντάδων συμπολιτών μας την ανακηρύξαμε επίτιμη δημότη του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και της απονείμαμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης μας. Η κυρία Μούσχουρη μάγεψε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά μας εκείνο το βράδυ με την απλότητα και τη σεμνότητά της, και περάσαμε μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, είχα τη χαρά να συνοδέψω την κυρία Μούσχουρη και το επιτελείο της σε παραλιακό ταβερνάκι της πόλης και να μου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα την παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητά της.

Εχετε σκεφθεί να ονοματίσετε δρόμο με το όνομα κάποιου μεγάλου καλλιτέχνη, επιστήμονα ή πολιτικού που ζει ή έζησε στον δήμο σας;

Πρόσφατα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε και ονόμασε μια νέα πλατεία στα Πηγαδάκια της Βούλας σε πλατεία Φώφης Γεννηματά, ενώ σύντομα θα τοποθετήσουμε, σε ειδική τελετή, προτομή της στην πλατεία. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια χαρισματική πολιτική προσωπικότητα, η οποία ζούσε στην πόλη μας και νιώθαμε χρέος μας να αποδώσουμε τον ανάλογο φόρο τιμής στη μνήμη της. Σκεφτόμαστε επίσης να τιμήσουμε και τον μεγάλο Τόλη Βοσκόπουλο, που έζησε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής του στη Βούλα.

Πώς ξεκουράζεστε όταν δεν έχετε δημαρχιακές υποχρεώσεις; Ποια τα χόμπι και οι αγαπημένες σας συνήθειες;

Το περπάτημα στο παραλιακό μας μέτωπο είναι κάτι που με ξεκουράζει και με αποφορτίζει πολύ, ενώ, παράλληλα, μου δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνω την ομορφιά της πόλης μας. Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που μου μένει λόγω των υποχρεώσεών μου, ασχολούμαι με το διάβασμα, και συγκεκριμένα με τις σπουδές μου. Οντας ανήσυχο πνεύμα και ενώ έχω ήδη έξι πανεπιστημιακά πτυχία, πρόσφατα ολοκλήρωσα την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Αμυνας καθώς και μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τις Στρατηγικές Σπουδές Ασφαλείας. Οι σπουδές αυτές έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και παράλληλα με εφοδιάζουν με γνώσεις, έτσι ώστε να ασκώ αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά μου. Σκοπεύω να συνεχίσω τις σπουδές αυτές και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τι πατέρας και τι σύζυγος είστε;

Οι γονείς μου μεταλαμπάδευσαν σε εμένα και στα δύο αδέρφια μου τη μεγάλη σημασία της οικογένειας και μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον που το διέκριναν η αγάπη, ο σεβασμός και η υποστήριξη μεταξύ μας. Τις ίδιες αρχές προσπαθώ να μεταδίδω διαρκώς και στη δική μου οικογένεια, στη γυναίκα μου και στα τρία παιδιά μου. Νιώθω ευλογημένος που έχω δύο κόρες και έναν γιο που διαπρέπουν στο σχολικό, στο ακαδημαϊκό και πλέον στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, και μας γεμίζουν με αισθήματα υπερηφάνειας. Ωστόσο, θα έλεγα πως η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι πιο αρμόδιοι από εμένα να απαντήσουν στην ερώτησή σας.

Πετάτε στα σύννεφα και πότε;

Στα σύννεφα έχω πετάξει ατελείωτες ώρες λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας (περίπου 17.000 ώρες). Στον δημαρχιακό θώκο προσπαθώ να κρατάω πάντα σταθερά τα πόδια μου στη γη και να κάνω αποφασιστικά βήματα για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει για την πόλη μας. Στα σύννεφα πλέον πετάω ακόμα με αεροπλάνα, περιοδικά, για να κρατώ τις αεροπορικές μου άδειες σε ισχύ, αλλά και όταν οραματίζομαι το μέλλον της πόλης μας και σχεδιάζω με τους συνεργάτες μου πώς θα την κάνουμε ακόμα ομορφότερη, πιο πράσινη και φιλική στον πολίτη.

Πάσχα 2023. Πώς θα το περάσετε;

Οπως κάθε χρόνο, το Πάσχα θα το περάσω παραδοσιακά εδώ, στην πόλη μας, με την οικογένεια και τους συμπολίτες μου. Εξάλλου, φέτος είναι χρονιά πανελλήνιων εξετάσεων του μικρού μου γιου Δημήτρη, άρα όποια ολιγοήμερη απόδραση θεωρείται αδιανόητη. Με την ευκαιρία της ερώτησης, θέλω να ευχηθώ σε όλους υγεία και να περάσουν όμορφα τις γιορτές του Πάσχα, με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This