«Ο κόσμος της Ν.Δ. συσπειρώνεται»!

«Προτρέπω τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις 21 Μαΐου. Οχι όμως με ψήφο θυμού και διαμαρτυρίας, αλλά λογικής και ρεαλισμού»

Must Read

Το 35% με 36% θέτει ως στόχο της Ν.Δ. στις πρώτες εκλογές, «προκειμένου στις δεύτερες εκλογές να πετύχουμε την αυτοδυναμία», ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης. «Χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία για να αποφύγουμε την αστάθεια, να κυβερνηθεί η χώρα με στιβαρό χέρι, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα σε καιρούς γενικευμένης αβεβαιότητας. Φανταστείτε το 2020, όταν είχαμε τα γεγονότα στον Εβρο και αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα της πανδημίας, να υπήρχαν διαφωνίες, ασυνεννοησία και αποκλίνουσες ιεραρχήσεις» προσθέτει.

  • Από τον
    Χρίστο Βούζα

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στη «δημοκρατία» είναι το εξής:

Κύριε Αναστασιάδη, τι πιστεύετε ότι διακυβεύεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Το μείζον διακύβευμα αυτών των εκλογών -των πιο κρίσιμων τα τελευταία 30 χρόνια- είναι η προοπτική της χώρας μας. Η κατεύθυνση προς την οποία ο ελληνικός λαός θέλει να πορευθεί κατά την επόμενη τετραετία. Αν θα πάει μπροστά συνεχίζοντας τον δρόμο της σταθερότητας που χάραξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή αν θα γυρίσει πίσω σε ένα παρελθόν μιζέριας, λαϊκισμού, πόλωσης και τοξικότητας.

Προτρέπω διαρκώς τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις 21 Μαΐου. Οχι όμως με ψήφο θυμού και διαμαρτυρίας, αλλά λογικής και ρεαλισμού. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τι ζήσαμε από το 2015 ως το 2019. Να δει πού ήμασταν και πού φτάσαμε σήμερα, με ρυθμό ανάπτυξης σχεδόν διπλάσιο της Ε.Ε., με αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και στις συντάξεις, με ελαφρύνσεις στη φορολογία, στον ΕΝΦΙΑ και στις ασφαλιστικές εισφορές, αυξήσεις των εξαγωγών, μείωση της ανεργίας. Πού φτάσαμε όσον αφορά την ασφάλεια της χώρας, τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης με υπερσύγχρονα αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, την υπογραφή αμυντικών συμφωνιών και συμμαχιών. Η χώρα έγινε ισχυρή, αξιόπιστη, σεβαστή διεθνώς. Θεωρώ ότι μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να συνεχίζει την πορεία οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής αναγέννησης της πατρίδας μας. Που θα δώσει και πάλι όραμα και αισιοδοξία στους Ελληνες και ιδιαίτερα στους νέους.

Θεωρείτε βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε και σε δεύτερες εκλογές στις αρχές Ιουλίου ή βλέπετε και την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης από τις επικείμενες εκλογές με την απλή αναλογική;

Βεβαιότητες πριν από το άνοιγμα της κάλπης δεν υπάρχουν. Οσο όμως πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου διαπιστώνω από τις επαφές και τις συζητήσεις μου στην περιφέρειά μου, κατά τον προεκλογικό μου αγώνα, ότι ο κόσμος της παράταξής μας συσπειρώνεται ολοένα περισσότερο και δημοσκοπικά ανοίγουμε την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών αυτό το οποίο εκτιμώ ότι θα σφραγίσει και τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα αποτέλεσμα ισχυρό, μία ακλόνητη, αδιαπραγμάτευτη νίκη, με υψηλή πρωτιά την πρώτη Κυριακή, ώστε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να είναι απλή διαδικασία η αυτοδυναμία.

Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι η επιδίωξη της αυτοδυναμίας δεν είναι για εμάς μία μονοδιάστατη κομματική στόχευση. Χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία για να αποφύγουμε την αστάθεια, να κυβερνηθεί η χώρα με στιβαρό χέρι, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα σε καιρούς γενικευμένης αβεβαιότητας. Φανταστείτε το 2020, όταν είχαμε τα γεγονότα στον Εβρο και αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα της πανδημίας, να υπήρχαν διαφωνίες, ασυνεννοησία και αποκλίνουσες ιεραρχήσεις!

Στις εκλογές του 2019 η Ν.Δ. είχε καταγράψει ποσοστό 39,85% Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος αυτή τη φορά;

Ο πρώτος και μεγάλος μας στόχος είναι να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό εκτιμώ ότι θα μας φέρει κοντά σε ένα ποσοστό 35% με 36% στις 21 Μαΐου, προκειμένου στις δεύτερες εκλογές να πετύχουμε την αυτοδυναμία.

Βρίσκεστε στα έδρανα της Βουλής από το μακρινό 2009. Τι επιδιώκετε με αυτή τη νέα θητεία;

Ξέρετε, η Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης της οποίας είμαι γέννημα θρέμμα και εκλέγομαι βουλευτής είναι μία ιδιαίτερη περιφέρεια. Είναι εκτεταμένη γεωγραφικά, πολύμορφη και έχει όλες τις δραστηριότητες, βιομηχανία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και τουρισμό, αστικές περιοχές, ορεινές και παραθαλάσσιες. Κατά κάποιον τρόπο είναι μία μικρογραφία της ίδιας της Ελλάδας: τα έχει όλα. Για τον λόγο αυτό τα προβλήματά της είναι πολυδιάστατα. Γνωρίζω την περιφέρεια αυτή απ’ άκρη σε άκρη, έχω βρεθεί μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό κι έχω συνομιλήσει με τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Η διαδρομή μου χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς παρεμβάσεις μου για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών σε επίπεδο καθημερινότητας. Αυτό προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω, να στέκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου με όλες μου τις δυνάμεις. Και νιώθω πραγματικά περήφανος κάθε φορά που βλέπω αποτελέσματα, έργα στα οποία συνέβαλα ο ίδιος να πραγματοποιηθούν ώστε να ωφεληθεί η περιφέρειά μας. Η διασφάλιση της ευημερίας της περιοχής μας, η καλύτερη ποιότητα ζωής για κάθε αγρότη, κάθε κτηνοτρόφο, κάθε επιχειρηματία, κάθε πολίτη, καθώς και η περιφρούρηση των συμφερόντων της πατρίδας μας, των ελληνικών αξιών, ήταν πάντα και θα παραμείνει ο βασικός και αμετακίνητος στόχος της παρουσίας μου στην πολιτική ζωή του τόπου μας και στο Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This