Κατάστημα στην Ιαπωνία χρησιμοποιεί ρομπότ για να ελέγχει αν οι πελάτες φοράνε μάσκα και κρατάνε αποστάσεις (video)

Must Read

Ένα κατάστημα στην Ιαπωνία βρήκε την λύση για να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας οι πελάτες του. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει ορίσει ως υπεύθυνο για την διασφάλιση ότι οι πελάτες φορούν μάσκες και κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, ένα ρομπότ.

Το ρομπότ ακούει στο όνομα Robovie και αναπτύχθηκε από το Advanced Telecommunications Research Institute International στο Κιότο. Με λέιζερ μπορεί να εντοπίσει τους πελάτες που δεν φορούν μάσκα ενώ μπορεί ακόμη και να παρέμβει όταν οι πελάτες δεν κρατούν τις αποστάσεις την ώρα που βρίσκονται στην ουρά για να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του Robovie, σκοπός τους είναι να καταφέρουν να μειώσουν την στενή επαφή μεταξύ προσωπικού και αγοραστών καθώς επίσης εκτιμούν πως οι άνθρωποι θα αισθάνονται λιγότερο ντροπιασμένοι αν τους ζητάει να βάλουν την μάσκα τους ένα ρομπότ παρά κάποιος συμπολίτης τους.

https://www.youtube.com/watch?v=QlEa2typGGY&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This