Δευτέρα 21/6/2021

Το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα

Το δικό του παγκόσμιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Facebook στην αγορά. Τα σχέδια του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει στην τελική ευθεία και το GlobalCoin αναμένεται να βγει μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2020 σε τουλάχιστον 12 χώρες!

Ο Μαρκ  Ζούκερμπεργκ έχει συναντηθεί με τον επικεφαλή της Τράπεζας της Αγγλίας, ΜαρκΚάρνεϊ, για να συζητήσει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους του εγχειρήματός του. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το Facebook έχει επίσης ζητήσει συμβουλές σχετικά με επιχειρησιακά και κανονιστικά ζητήματα από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, μια ειδική ομάδα εργάζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο για τη δημιουργία του νέου κρυπτονομίσματος, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες, για να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο, όπως και για να αγοράζουν πράγματα -όχι μόνο στo Facebook και στις θυγατρικές του (Instagram, WhatApp), αλλά και σε διάφορα άλλα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με τους Financial Times και το BBC.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ