Κοριτσάκι γεννήθηκε με «μόνιμο χαμόγελο» λόγω σπάνιας πάθησης

Μόλις 14 άνθρωποι καταγράφηκαν σε έρευνα του 2007

Must Read

Η μικρή Ayla Summer Mucha, το νεογέννητο μωρό από την Αυστραλία, πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση, καθώς το στόμα του δεν διαμορφώθηκε σωστά, με αποτέλεσμα να μοιάζει πως πάντα χαμογελά.  

Οι γονείς της μικρούλας, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο, άρχισαν να χρησιμοποιούν το TikTok για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την πάθηση της μικρής.

Η Cristina Vercher, 21 ετών, και ο σύζυγός της Blaize Mucha, 20 ετών, ήταν κατενθουσιασμένοι ανυπομονώντας να υποδεχθούν το μωρό τους, αλλά τους ενημέρωσαν ότι το στόμα της Ayla δεν είναι φυσιολογικό. 

Η σπάνια πάθηση και η αγωνία των γονιών

Η σπάνια πάθηση ονομάζεται bilateral macrostomia (αμφοτερόπλευρη μακροστομία) και σημαίνει ότι το στόμα δεν διαμορφώνεται σωστά ενώ το έμβρυο είναι ακόμη στη μήτρα.

«Ο άντρας μου κι εγώ δεν γνωρίζαμε γι’ αυτήν την κατάσταση ούτε είχαμε γνωρίσει ποτέ κάποιον που να έχει γεννηθεί με μακροστομία, οπότε πάθαμε σοκ» είπε η μητέρα

Σε μελέτη του 2007, καταγράφονταν μόλις 14 περιπτώσεις. Αν και είναι πιθανό τα περιστατικά να έχουν αυξηθεί από τότε, η πάθηση εξακολουθεί να είναι τόσο σπάνια που ήταν η πρώτη φορά που ο γιατρός στο Ιατρικό Κέντρο την έβλεπε. Στα υπερηχογραφήματα δεν είχε φανεί το ασυνήθιστα μεγάλο άνοιγμα του στόματος, το οποίο σόκαρε τους γιατρούς κατά την καισαρική τομή.

Η νεαρή γυναίκα είπε πως όταν είδε την κόρη της για πρώτη φορά, η κατάσταση ήταν ολοφάνερη αφού η μικρή ήταν μικροσκοπική. Οι γιατροί τους ενημέρωσαν λίγες ώρες μετά τον τοκετό για την πάθηση του βρέφους

Οι γιατροί τους καθησύχασαν και τους τόνισαν πως ήταν κάτι που ως γονείς αυτοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν και πως δεν ήταν δικό τους λάθος καθώς περίμεναν να ολοκληρωθεί ο γενετικός έλεγχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This