Διαφορετική η ανατομία του εγκεφάλου των μπαμπάδων που περνούν χρόνο με τα παιδιά τους

Must Read

Ο χρόνος που αφιερώνει ένας πατέρας στα παιδιά του είναι καθαρά «κατασκευαστικό» ζήτημα, λένε οι ειδικοί.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Εσεξ διαπίστωσαν ότι οι άντρες που περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους έχουν διαφορετική εγκεφαλική δομή από τους λιγότερο ενεργούς μπαμπάδες.

Συγκεκριμένα, εκείνοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ανατροφή και απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν με τα παιδιά τους έχουν μεγαλύτερο υποθάλαμο, που είναι το τμήμα του εγκεφάλου που παίζει βασικό ρόλο στο συναισθηματικό δέσιμο και στη γονεϊκότητα. «Οι μπαμπάδες, όπως και οι μαμάδες, είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να γίνουν γονείς. Από τα δεδομένα μας προκύπτει ότι αυτό φαίνεται στην ανατομία του εγκεφάλου των μπαμπάδων. Ως εκ τούτου, πρέπει να τονιστεί η σημασία της συμμετοχής των πατεράδων στη φροντίδα των παιδιών σε ένα πιο ευρύ κοινωνικό πλαίσιο και να υποστηριχτεί» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Πασκάλ Βρίτκα.

Οι ειδικοί, ωστόσο, δεν μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια αν ο υποθάλαμος αυξάνεται σε μέγεθος ως αντίδραση στον χρόνο που περνάει κανείς με τα παιδιά του ή αν κάποιοι άντρες απλά γεννιούνται με μεγαλύτερο υποθάλαμο. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των σχέσεων ανάμεσα σε παιδιά και πατεράδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This