Αντιπερισπασμός με τον «προσωπικό γιατρό»

Κυβερνητικές χαρές για τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» (που είναι στον αέρα) σε μια προσπάθεια «παραπλάνησης» για το νομοσχέδιο-λαιμητόμο στην Υγεία

Must Read

Λίγες ώρες προτού εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο-λαιμητόμος των ΠλεύρηΓκάγκα για τη δημόσια υγεία, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού και αλλαγής της ατζέντας, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να κάνει το… άσπρο μαύρο και να κατευνάσει τις αντιδράσεις των γιατρών και των υγειονομικών του ΕΣΥ, δίνοντας έμφαση στον θεσμό του «προσωπικού γιατρού».

Το υπουργείο Υγείας, σε συνδυασμό με τα φιλοκυβερνητικά μέσα, μπορεί να πανηγυρίζει για τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού», ωστόσο ακόμα παραμένει άγνωστο το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του και αν θα προλάβει να υλοποιηθεί πριν από τις εκλογές. «Θα χρειαστεί χρόνος τόσο για να μπουν οι γιατροί που το επιθυμούν στη σχετική λίστα όσο όμως και για τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης στην άτυπη ενημέρωση των συντακτών υγείας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, δείχνοντας έτσι πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει για κάτι που ακόμα δεν είναι εφαρμόσιμο.

Από κει και πέρα, ακόμα και αυτό το μέτρο, που μοιάζει σωστό εκ πρώτης όψεως, καθώς πράγματι η συνεπής εφαρμογή του θα φέρει αποσυμπίεση στα νοσοκομεία, φαίνεται πως εφαρμόζεται με λάθος τρόπο, καθώς ο τρόπος με τον οποίο θεσμοθετείται η πληρωμή των γιατρών υπάρχει φόβος να φέρει νέα προβλήματα. Κι αυτό διότι ο γιατρός δεν θα πληρώνεται παραπάνω, αν προσφέρει τις υπηρεσίες του, αλλά αντίθετα θα πληρώνεται ανάλογα με τα «κεφάλια» των ασθενών που θα περιθάλπει, κάτι που πολλοί λένε πως μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για τη μετακίνηση γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία.

Μέσω 15 ερωταποκρίσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, επιχείρησε χθες να παρουσιάσει τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων ως μια μεγάλη παρέμβαση υπέρ των γιατρών και των πολιτών. Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης παρέλειψε να αναφέρει πως μετατρέπει τη δημόσια υγεία σε… ζούγκλα, όπου ο πλούσιος θα έχει δυνατότητες άμεσης θεραπείας, ενώ ο φτωχός θα μένει δέσμιος των πρωινών χειρουργείων. Κοινώς, αντί για την πολιτική της οριζόντιας ενίσχυσης, ο υπουργός προάγει ακόμη μία φορά την πολιτική των ταξικών διακρίσεων.

«Αν έχεις λεφτά, θα χειρουργείσαι, αν πάλι δεν έχεις, τότε θα περιμένεις στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθείς». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Πάνος Παπανικολάου το επίμαχο άρθρο του νόμου Πλεύρη για τα απογευματινά χειρουργεία που θα πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται κατά παραγγελία μεγαλογιατρών οι οποίοι πρόσκεινται στη Ν.Δ. και θέλουν να νομιμοποιήσουν τα… ουρανοκατέβατα κέρδη τους. Το πιο γελοίο σε όλο αυτό, βέβαια, είναι πως το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι θα ενισχύσει το ΕΣY «όπως έκανε και όλα τα προηγούμενα χρόνια»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This