Καμπανάκι από εμπειρογνώμονα στις ΗΠΑ: «Η επόμενη πανδημία μπορεί να εκραγεί από θανατηφόρο μύκητα»

Must Read

«Καμπανάκι» κινδύνου χτυπά εμπειρογνώμονας από τις ΗΠΑ, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι θανατηφόρος μύκητας, που προκαλεί πρήξιμο του εγκεφάλου και σπυράκια γεμάτα πύον!

Το σχετικό δημοσίευμα έκανε η Daily Star αναφέροντας ότι ένα κύμα λοιμώξεων από μύκητες που σταματούν την αναπνοή των ανθρώπων και προκαλούν διόγκωση του εγκεφάλου θα μπορούσε να είναι σε άνοδο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα του CDC σε θέματα μυκήτων, μετά τον τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων. Συγκεκριμένα, ο Dr. Ian Hennessee υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να έρθουν αντιμέτωπες με μια αύξηση των «θανατηφόρων» μυκητιασικών λοιμώξεων που συχνά εμποδίζουν την αναπνοή και προκαλούν τρομακτικό πρήξιμο του εγκεφάλου,

«Αν και μπορεί να μην μετατρέψει τους ανθρώπους στα σαρκοφάγα ζόμπι που είδαμε στο “Last of Us’ της HBO, μια μυκητιασική ”πανδημία” θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο που θα παρατηρηθεί τα επόμενα χρόνια», εκτιμά ο εμπειρογνώμονας, σημειώνοντας πως το είδος του μύκητα Blastomyces είναι μια από τις πιο πιεστικές ανησυχίες για τον ίδιο αυτή τη στιγμή.

«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να σκέφτονται τους μύκητες, επειδή αυτοί οι μύκητες είναι εκεί έξω. Συχνά είναι σπάνιοι, αλλά όταν οι άνθρωποι τους παθαίνουν, διαγιγνώσκονται λανθασμένα και υποδηλώνονται. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει πραγματικά σοβαρή ασθένεια. Το “Το The Last of Us” έφερε τις μυκητιασικές ασθένειες στο προσκήνιο. Συχνά δεν είναι οι πρώτες που θα σκεφτεί καν ο κλινικός γιατρός», τονίζει ο Dr. Ian Hennessee.

«Ανησυχούμε για την αλλαγή της κατανομής και για τον αντίκτυπο ορισμένων από αυτές τις μυκητιασικές ασθένειες»

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα μυκητιασικά είδη ευδοκιμούν σε θερμότερες θερμοκρασίες και υγρές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στο να γίνει η απειλή της εκτεταμένης ασθένειας ακόμη πιο ρεαλιστική.

«Καθώς βλέπουμε να αλλάζουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες, ανησυχούμε για την αλλαγή της κατανομής ή ακόμη και για τον αντίκτυπο ορισμένων από αυτές τις μυκητιασικές ασθένειες, όχι μόνο της βλαστομυκητίασης, αλλά και ορισμένων άλλων, της ιστοπλάσμωσης, του πυρετού της κοιλάδας και παρόμοιων πραγμάτων», καταλήγει ο ειδικός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CDC, σε σοβαρές περιπτώσεις η βλαστομυκητίαση μπορεί να εξαπλωθεί από τους πνεύμονες σε άλλα μέρη του σώματος, όπως το δέρμα, τα οστά και οι αρθρώσεις, προκαλώντας επώδυνες βλάβες και σπυράκια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This